Hirdetés

Kínai robotautókba kerül az NVIDIA AI-alapú számítógépe



|

Megérkezett a Drive PX 2, amely méretben a fele az elődjének - a Baidu már le is csapott rá.

Hirdetés

Az NVIDIA bemutatta a Drive PX 2-t, amit robotautókba fejlesztett - a mesterséges intelligencia-alapú számítógép kisebb és hatékonyabb is az elődjénél. 

Hirdetés

A Baidu rögtön le is csapott rá, és a térképezésre és sofőr nélküli járművekhez használt technológiáihoz veti be. Ez lesz a robotautók agya is, derült ki egy Pekingben tartott konferencián. 

Mivel egyre több autógyártó akar a következő évtizedben valamilyen szinten gyárilag sofőr nélküli technológiákat kínálni, ezért az NVIDIA igyekszik csökkenteni az akadályokat, és erős számítógépeket kínálni a kategóriában. 

Az NVIDIA és a Baidu már korábban bejelentette az együttműködését, amelynek keretében egy teljesen sofőr nélküli architektúrát fejlesztenek ki, felhőalapú működéssel a járművek között, a mesterséges intelligenciára építve. 

A Drive PX 2 10 wattot fogyaszt, és méretben a fele a januárban bemutatott elődjének. A mesterséges intelligencia segít az autónak döntéseket hozni, kompakt csomagban. Egy processzorral dolgozik, a szenzoroktól érkező adatokat a neurális hálózatok mélytanulási folyamataival összefűzve alkot komplex képet az autót körülvevő elemekről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.