Hirdetés

Kinecttel vezérelhető a jövő szállodai szobája



|

A Novotel szállodalánc a Microsofttal közösen megnyitotta a „Jövő szobáját” az egyik párizsi szállodájukban. Az újdonság lelke természetesen a Kinect.

Hirdetés

 

„Teljesen újraalkottuk a szállodai szobákról alkotott képet, amelynek során harmonikusan elegyítettük a belső építészet és az új digitális technológiák lehetőségeit” – magyarázta Grégoire Champetier, a cég globális marketingért felelős igazgatója. „Kulcsfontosságú, hogy számításba vegyük vendégeink változó szokásait és elvárásait. Ez elsősorban azt jelentette, hogy digitális szempontból gondoltuk újra a szállodai szobát.”

A szoba tervezésénél egy szempont volt fontos: az XBox 360 videojáték-konzolnak, illetve annak mozgásérzékelős kiegészítőjének, a Kinectnek az integrációja. Gyakorlatilag ez jelenti a Novotel számára a jövő szobáját, mivel a Kinect kezelését másodpercek alatt el lehet sajátítani, az XBox 360 játékkonzol kezelése pedig innentől senkinek sem okozhat nehézséget. A vendégek a forradalmian új, szintén a mozgásérzékelő technológián alapuló Sensorit tükröt is kipróbálhatják, amelyen szinte varázsütésre jelennek meg az információk (hírek, időjárás), illetve akár az egészséges életmódot elősegítő fitneszprogram is. A családi szórakozás kulcsa pedig a Microsoft Surface nevű multimédiás, érintőképernyővel felszerelt asztala, amely számos lehetőséget rejt akár több játékos számára is.

 

 

A felnőttek pedig akár egyetlen kézmozdulattal multimédia-tartalmak széles skáláját – hírek, zene, stb. – érhetik el. A projekthez csatlakozott Franciaország két vezető gazdasági és pénzügyi rádióállomása a NOVA és a BFM Business is, amelyek üzleti és egyéb híreket szolgáltatnak a 3120-as lakosztály vendégei számára. 

A jövő szobája 2011. november 14-től érhető el a Novotel Vaugirard Montparnasse szállodában, ahol a következő három hónap során várják a foglalásokat. A négy vendég (két felnőtt, két gyerek) befogadására alkalmas lakosztályban egy éjszaka ára nem olcsó: 199 eurót kell kifizetnünk, ha kíváncsiak vagyunk a Kinect szállodai megoldásaira. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.