Hirdetés

Kingston DataTraveler Ultimate 3.0 G3 teszt



|

Abban jó a pendrive, amiben a legtöbb meghajtó egyáltalán nem: írási sebességben

Hirdetés

Kifejezetten szögletes külsővel látta el a Kingston egyik legújabb USB flash meghajtóját, a DataTraveler Ultimate 3.0 G3-at. A szálcsiszolt hatású fémburkolat széthúzva magába rejti a csatlakozót, túlsó végén egy fémgyűrűt is elhelyeztek, hogy kulcstartóra fűzhessük. Könnyen megbocsátható a kissé nehézkes megjelenés, ha a ma is jelentős, 32 GB és 64 GB-os flash kapacitásra gondolunk, mely bőséges teret ad ahhoz, hogy modern multimédiás javainkat hordozhassuk, hiszen a legjobb minőségű Full HD H.264 videofelvételből is sok órányit vihetünk rajta magunkkal.

 



Úgy tűnik, hogy a gyártó messzemenően bízik saját flashmemóriájának tartósságában, hiszen 5 év garanciát biztosít hozzá, mely komoly fegyvertény más, kevésbé magabiztos gyártókkal szemben. Ettől függetlenül mi soha nem javasolnánk, hogy egyetlen példányban egy flash meghajtón tároljuk adatainkat, hiszen a garancia csak a hardverre és nem az adatokra érvényes, mindig tartsunk fenn egy biztonsági mentést egy más típusú adathordozón is (például merevlemezen, optikai lemezen vagy akár felhő tárhelyen).

Részint az USB 3.0 erejének, részint a flash meghajtó belső szervezésének köszönhetően igen magas névleges sebességeket kommunikálhat a gyártó a meghajtóval kapcsolatban. Ezeket csak erőteljesebb számítógépekkel és optimális szoftveres környezetben érhetjük el, de még egy gyengébb készüléken is jelentősen túllőhetünk az USB 2.0-n elérhető teljesítményen. Az USB 2.0 a gyakorlatban az olvasási sebességet 30, az írási sebességet 20 MB/s-ra korlátozza (print magazinunkban az adatok tévesen, felcserélve jelentek meg).

Abban jó a DataTraveler Ultimate 3.0 G3, amiben a legtöbb meghajtó egyáltalán nem: írási sebességben. Nagyon sokat számít a gyakorlatban, ha USB 3.0 csatlakozás van a gépünkön, akkor töredék (5-öd vagy akár 8-ad) időtartam alatt letudhatjuk az állománymozgatást, keresést és hordozható alkalmazásaink is sokkal gyorsabban futnak.

Adatok: USB 3.0 SuperSpeed csatlakozás (USB 2.0 kompatibilis), USB tápellátás, 32 és 64 GB kapacitással érhető el, névleges írási és olvasási sebesség 70, illetve 150 MB/s

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.