Hirdetés

Kingston MobileLite G3 USB 3.0 Reader



|

Az USB 3.0-ás portok megjelenésével, új lendületet kaptak a kártyaolvasók, melyek közül ma a Kingston MobileLite G3 USB 3.0 Readerrel foglalkozunk.

Hirdetés

A MobileLite G3 USB 3.0 Reader műanyag "dobozában" a kártyaolvasón kívül semmi nem található, bár ez egyáltalán nem meglepő. A tokon a Mr Kingston figura (Rex) feszít, hogy a márkafelismeréssel se legyen gondunk. A bal oldalon található apró ikonok rögtön közelebb visznek azokhoz az eszközökhöz, melyek mellett felmerülhet a kártyaolvasó használata. Az minimalista módon izgalmas kivitel egy pillantás után arra készteti az embert, hogy megfordítsa a tokot. Itt egy ábrán által rögtön megtudhatjuk, hogy kell használni a két év garanciával rendelkező eszközt.

 

 

A tokból a először kivéve a MobileLite G3 -at rögtön körbeforgatja az ember. Az USB 3.0-t  és a kártya slotokat ki-be csúsztatható burkolat védi. Az egész eszköz nem sokkal nagyobb, mint egy átlagos USB kulcs, azonban egy laptopon, ahol adott esetben sűrűn vannak az USB-s aljzataok, emellé más már nem igazán fog beférni. Ahhoz, hogy a MobileLite G3-at csatlakoztathassuk, az USB 3.0-át védő panelt vissza kell tolni az eszköz nagyobb burkolati részébe, hogy szabaddá válhasson a csatlakozó. A másik oldal védőpaneljének használata opcionális. Annak megmozdítása nélkül is behelyezhetjük az SD kártyánkat, de ha visszahúzzuk a panelt, betoljuk a kártyát és ismét a helyére rántjuk a panelt, akkor sem fogunk szörnyen elfáradni. Ez a megoldás elég praktikus. Nem csak a kártyát tartja egy helyen, de a sérülésektől is védi azt. 

 

 

Az eszköz belső felépítéséről nem sokat lehet tudni, szétszedni pedig nem akartuk, ezért csak a teljesítménye alapján következtethetünk arra, hogy milyen vezérlőt kapott a Kingston legújabb kártyaolvasója. A tesztjeink során a MobileLite G3-ban egy Kingston Ultimate XX 233X 16GB SDHC kártyát használtunk. 

 

 

A MobileLite G3-at csatlakoztatva megelégedéssel nyugtáztuk, hogy annak teljesítménye egész meggyőző volt, pláne úgy hogy az olvasóba betolt Kingston Ultimate XX 233X 16GB SDHC-nak közel sincs olyan műveleti sebessége, mint a beépített társainak.

 



A SANDRA tárhely tesztje során a MobileLite G3 a fent említett SDHC kártyával párosítva 34,86 IOPM, 275,3 IOPS és 59,8 Mbps értékeket ért el. A legfrissebb Kingston DataTraveler HyperX 3.0 (pendrive) ehhez képest persze sokkal jobban muzsikál (65,13 IOPM, 219,8 IOPS és 248,12 Mbps), de azzal egy SD kártyát sose leszünk képesek beolvastatni. 

Az AIDA64 mérései pontosabb képet adtak az olvasó sebességéről. A MobileLite G3 1 MB-os blokkonkénti lineáris olvasási sebessége (Begin, Middle, End) 60,7 MB/s volt, a véletlenszerű olvasási sebessége 63,8 MB/s körül alakult. Az átlag 1,14 ms elérési idővel rendelkező eszköz  Buffer olvasási sebesség kissé gyengébb volt (55,8 MB/s), de általánosságban egy kártyaolvasó esetében ez nagyon is  jó eredmény.

 

 

A HD  Tune Pro 4.6 tesztjei szintén megmutatják mire képes az ember (HDD) meghajtója írás és olvasás közben. A benchmark program írás tesztjét abban az esetben azonban nem érdemes elvégezni, bármilyen partícióval rendelkezik tárunk. A mért eredmények megmutatták, hogy a MobileLite G3 olvasási sebessége 55,6 MB/s (minimum) és 60,8 MB/s (maximum) között mozog.

A MobileLite G3 a programok vizslató processzei nélkül is jól teljesített. A képeket és a video anyagokat gyorsan továbbította és sok esetben jobban szerepelt, mint a régebbi noteszgépeink beépített olvasója.

 

 

Az eszköz értékének megítélése még ha objektívek is igyekszünk maradni, továbbra is szubjektív dolog marad. A mérleg egyik nyelvén legtöbbször az ár ül, a másikon pedig az, amit ezért az árért kapunk. Megnézzük, milyen funkciókkal bír az eszköz, milyen a teljesítménye, hogy néz ki, hogyan van szerelve, mennyire tűnik tartósnak és hány év garanciát kapott. Majd csak ezután járunk utána a termék árának, ami jelen esetben körülbelül 3000 forint. Ezért az árért pedig nagyon is jó vásár a Kingston MobileLite G3, pláne akkor ha asztali géppel rendelkezünk. Amennyiben fényképészek, videoszerkesztők, okostelefon használók, vagy régi PSP nyúzók vagyunk, jól jöhet a számunkra egy hordozható kompakt kártyaolvasó, hogy ha szükséges bárhol bármikor lementhessük az anyagainkat.  

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.