Hirdetés

Kipukkadt a Wi-Fi Lufi



|

Az ígéretes repülés közbeni internet elérés mégsem vonz elég érdeklődőt?

Hirdetés

A Connexion keretében műholdas internet kapcsolatra alapozott széles sávú internet elérést vehettek igénybe az utasok, a kereskedelmi járatokon 10 és 30 USD közötti összeg fejében. A szolgáltatás különjáratokon és hajókon is elérhető volt.



Némely európai és ázsiai kereskedelmi járatokon tetten érhettük a Connexiont, de egyik vezető Egyesült Államokbeli légiszállító cég sem vezette be. Az ötlet 2000-ben fogant, 2002-ben jóváhagyta azt a Szövetségi Légiközlekedési Felügyelet, miközben az USA nemzeti járatai még szédelegtek a 2001. szeptember 11. terrortámadásai okozta közlekedési válságtól.

 

A cég írásbeli nyilatkozatában az érdeklődés hiányát jelölte meg okként. Nem alakult ki akkora piaca a szolgáltatásnak, mint arra számítottak, ezért a visszavonulás. Június elején tárgyalt a Boeing a potenciális partnerekkel és vásárlókkal, de egyikükkel sem jutottak egyezségre. Mindemellett a szélessávú rendszer, mely Wi-Fi hozzáférést biztosított az internethez, jól működött, nem technológiai, hanem piaci problémák ölték meg a kezdeményezést. Egy átlagos úton csak néhány utas vette igénybe a Connexiont, és ők sem használták ki igazán. Két év után is csak néhány százalékos kihasználtságon üzemelt a rendszer. Meglehet, hogy az utasok zöme inkább alszik, semmint netezik a repülőgépen?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.