Hirdetés

Kis méretû digitális kamera



|

A Panasonic bejelentette új digitális kameráját, amely a kis mérete ellenére fényképek és videók rögzítésére valamint audiolejátszásra is használható.

Hirdetés

A különbözõ piaci felmérések szerint a digitális kamerák népszerûsége folyamatosan nõ. Ezzel egy idõben a gyártók közötti rivalizálás is fokozódik, aminek hatására a cégek megpróbálnak olyan készülékeket kifejleszteni, amelyek valamilyen szempontból kiemelkednek a hagyományos digitális kamerák közül. A Panasonic legújabb, SV-AV10 típusú készüléke is ezen különleges kamerák közé tartozik, hiszen a kis mérete ellenére nagyon sok olyan népszerû funkcióval rendelkezik, amelyek minden bizonnyal fel fogják kelteni a vásárlók érdeklõdését.



A legújabb SV-AV10 a cég szerint nagyon könnyen hordozható, hiszen akár egy zsebben is elfér. A nagysága körülbelül 2,8 x 5 x 8,7 centiméter, míg a súlya mindössze 100 gramm, vagyis körülbelül akkora, mint egy mobiltelefon. A készüléken megtalálható 2 colos LCD kijelzõ könnyedén behajtható, ami szintén a könnyû hordozhatóságot szolgálja.



Az SV-AV10 fényképek készítése során maximálisan a 640 x 480 pixeles felbontást támogatja. A felhasználónak lehetõsége van rövidebb, MPEG4 formátumú videok rögzítésére is, amelyek felbontása maximum 320 x 240 pixeles lehet. Az új készülék kifejlesztése során a Panasonic szakemberei nagyon ügyeltek arra, hogy a kis méret ne menjen a funkcionalitás rovására. Így olyan megoldásokkal is ellátták a kamerát, amelyek lehetõséget biztosítanak hangfelvételre és digitális audiolejátszásra is. Az új eszköz az AAC (Advanced Audio Coding) formátumú audiokat támogatja. Az SV-AV10 a kis mérete ellenére nagy kapacitású memóriával rendelkezik, hiszen egy 512 megabájtos SD kártya jár hozzá. Ezen a cég szerint 3520 darab, 640 x 480 pixeles felbontású fénykép tárolható.



A Panasonic az új kameráján kívül bemutatta az SV-P10 típusú, ugyancsak kis méretû nyomtatóját, amely az SD kártyákon tárolt fényképek kinyomtatására alkalmas. Mind a kamera, mind a nyomtató január 20-án kerül piacra Japánban. Az új készülékek hivatalos ára még nem ismert, de a hírek szerint az SV-AV10 körülbelül 350 dollárba (100 000 forintba) fog kerülni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.