Hirdetés

Kis színes lézeres mindenes - Samsung CLX-3175FW teszt



|

Elegáns színes lézer, ami papír nélkül faxol és tintasugaras nyomtatókat megszégyenítően kis helyet foglal.

Hirdetés

Nagyon megnyerő, grafit árnyalatú burkolattal dicsekedhet a Samsung CLX-3175FW. A kompakt, kiemelkedően kis méretű színes multifunkciós lézernyomtatót fax lehetőségekkel és Wi-Fi adapterrel egészítették ki és 15 lapos dokumentum adagolót is szereltek rá.

 

samsung_clx-3175fw
 

 

Mindössze két soros szöveges LCD kijelzőt építettek a panelbe, de ezzel is sok minden megoldható. Magáról a készülékről is beállítható a Wi-Fi kapcsolat a honosított menüben, a hálózat kiválasztását követően csak a kulcsot kell begépelnünk SMS írás módszerrel a számbillentyűzeten. Önállóan kezeli a készülék az ID másolás, többszörözés, automatikus méret és poszter funkciókat. A nyomtatási munkák elkészültét a liftek jelzőhangjára emlékeztető szignál jelzi, ami azért is hasznos, mert az elkészült lapok alig lógnak ki a készülékbe épített kimeneti tálcáról, így nem szembeötlő a megérkezésük. Praktikusan kis mérete mellett a készülék másik előnye, hogy zajszintje nagyon alacsony illetve az általa keltett zaj jellege sem zavaró.

Fax is helyet kapott a készülékben, beállíthatunk gyorstárcsázó gombokat és adott a PC-FAX funkció is, a bejövő faxokat pedig e-mailben is továbbíthatjuk.

 

samsungclx-3175fw idoeredmenyek
 

Kis mérete ellenére jó dokumentum nyomatminőséggel bír a CLX-3175, a szövegkontúrok kiválóak, az árnyalatképzés egyenletessége megfelelő. Az árnyalatok számában és a színek élénkségében kicsit elmarad a gyártó nagyobb színes készülékeitől, de ez a mindennapi irodai nyomtatást egyáltalán nem érinti. Monokróm nyomtatási sebessége nagyon jó, a színes oldalak már kicsit lassabban készülnek el, hiszen a kis helyigényű konstrukcióban négyszer kell megfordulnia a lapnak a készülék belsejében. A lapolvasó minősége irodai szinten mozog, beolvashatunk vele alkalmilag fotókat is, de színhűségét nem grafikusi munkákhoz szabták. Kissé lassú, így több eredeti példány monokróm másolásakor (az automata adagolóval) nem tudjuk kihasználni a nyomtatómű sebességét.

 

smartthru ocr settings

 Típusfeladatokban, köztük magyar nyelvű OCR-ben is segít a SmartThru

 

 

Mintegy 9 forintos fekete-fehér és 45 forintos színes (CMY) költségekkel üzemeltethető a készülék, egy kicsit drágán dolgozik. Nagyon kis kapacitású tonerkazettákat mellékelnek hozzá és a kereskedelemben kapható kellékanyagok töltete is alacsony. Cserébe viszont nem kerül egy vagyonba tonerrel feltölteni a nyomtatót, azt 40-50 ezer forintból megúszhatjuk teljesen kiürült állapotban is (más készülékeknél ez általában százezres összegbe kerül).

 

samsung_clx-3125fw_kicsi.jpg

 

A rejtett kimeneti tálca és a vertikális felépítés miatt igen helytakarékos és halk megoldás a Samsung CLX-3175FW, elegáns és vezeték nélkül hálózatba köthető, viszonylag kis terheléshez, reprezentatív helyekre tudjuk leginkább elképzelni.



samsungclx-3175fwkoltsegek.png

 

Értékelés

 

Samsung CLX-3175FW

Előny: Nagyon kis helyigény, alacsony zajszint, vezeték nélküli kapcsolat

Hátrány: Lassú a lapolvasó és a színes nyomtatás, nincs duplex, nem olcsó

Teljesítmény: 3,5

Szolgáltatás: 4

Ár/Érték: 3

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.