Hirdetés

[Frissítve] Kisebb botrány tört ki az ASUS és az MSI videokártyái körül



|

A tesztelőkhöz került egyes termékek a boltinál magasabb órajeleken mentek.

Hirdetés

A GeForce GTX 970 videomemóriás botrányának felgöngyölítésében is komoly szerepet játszott Damien Triolet igencsak kellemetlen váddal állt elő: állítása szerint az MSI már jó ideje, míg az ASUS újabban módosított BIOS-szal rendelkező videokártyákat küldött ki tesztelésre a sajtó munkatársainak.


Hirdetés


A tesztelői kártyák és a bolti modellek közti különbség annyi volt, hogy a tesztelői változatok alapértelmezetten a legmagasabb gyári túlhajtásos órajeleket kínáló üzemmódban dolgoztak, míg a bolti változatok alapvetően egy alacsonyabb frekvenciákat használó profillal működnek. A vásárlók képesek manuálisan bekapcsolni a nagyobb teljesítményt kínáló OC üzemmódot, azonban ehhez telepíteniük kell a kártyájuk mellé adott gyártói segédprogramot.



A Hardware.fr munkatársának gyanúját a TechPowerUp is megerősítette, a fenti táblázatban a vörössel kiemelt kártyák esetében éltek a módszerrel a vállalatok. Érdemes leszögezni, hogy az ügyben érintett videokártyák bolti változatai mind képesek a tesztelők által használt GPU és VRAM órajelekkel üzemelni, csak aktiválni kell a segédprogramjaikban a magasabb órajelű OC módot. A két profil közt elhanyagolható a teljesítménybeli különbség, éppen ezért is nagyon szomorú, hogy hajlandóak voltak ilyennel trükközni a gyártók.


Hírünk írásáig az ASUS és az MSI nem kommentálták Damien Triolet felfedezését.


Frissítés: időközben mindkét gyártó megvédte a praktikát: az Asus állásfoglalása itt, míg az MSI magyarázata itt olvasható.


(Forrás: VideoCardz)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.