Hirdetés

Kiszáll a Plextor a DVD üzletágból



|

A Plextor nem gyárt több DVD meghajtót a végfelhasználók számára.

Hirdetés

A Plextor "King of Quality" (A minőség királya) szlogenje meghatározó volt a cég életében, amit az bizonyít legjobban, hogy 1990 óta jónéhány széles körben elismert optikai meghajtót is készítettek. 

 

A Shinanokenshi (a Plextor anyavállalata) most kiadott közleménye szerint felhagynak a CD/DVD üzletággal, amit azzal magyaráznak, hogy a sok tajvani és koreai gyártó megjelenésének következtében jelentősen megnőtt az árverseny, a profit pedig folyamatosan csökken.

 

Ugyanakkor a Plextor név nem tűnik el végleg, munkájukat tovább folytatják a professzionális IT termékek területén.

 

A hírt egy japán üzletlánc is megerősítette, miszerint beszállítójuk nem hoz több PX-755A és PX-760A DVD író egységet.

 

Az optikai eszközökkel foglalkozó CDRLabs.com weboldal sem hallott már egy ideje a Plextor európai és amerikai leányvállalatai felől, azonban valószínűsítik, hogy a Plextor mostantól a Blu-ray meghajtókra koncentrál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.