Hirdetés

Kiszivárgott a GTX 1050 Ti várható teljesítménye



|

Elméletben a GTX 750 Ti, gyakorlatban a GTX 950 utódja lehet a kártya.

Hirdetés

Az éppen aktuális információk alapján az NVIDIA két grafikus kártyát fog bejelenteni októberben, a források szerint a GeForce GTX 1050 és a GTX 1050 Ti modellek célja a bő két éve piacra került GTX 750 és GTX 750 Ti leváltása. Most a ChipHell jóvoltából friss információk érkeztek a GTX 1050 Ti-ról, a 3DMark11 pontszáma alapján a kártya egy picit gyorsabb a GTX 960-nál.


Hirdetés


Érdemes hozzátenni, hogy a 4 GB GDDR5 memóriával szerelt GTX 1050 Ti állítólag 149 dollárért kerülhet piacra, azaz ár tekintetében a jelenlegi GTX 950-nel lehet majd párban. A 2 GB-os GTX 1050-ért elvileg 119 dollárt kérhetnek majd a gyártók, így ellenérték tekintetében ez jöhet be a GTX 750 Ti helyére, nagyjából a Radeon RX 460 teljesítményét nyújtva.



Mindez persze nem áll teljes összhangban az első bekezdésben írttal. A források információi abból fakadhatnak, hogy az NVIDIA nem feltétlenül a konkrét ár, hanem a megcélzott vásárlói réteg tekintetében tarthatja a GTX 750-esek utódjának a GTX 1050-eseket. A jelenleg megszokott teljesítmény-árazás szintek eltolódtak és megváltoztak, az integrált GPU-k egyre erősebbé válása, továbbá az AMD magára találása miatt a Pascal chipes kártyákkal az NVIDIA máris megkezdte a teljes kínálatának újrapozicionálását, ez állhat az ellentmondásos értesülések hátterében.



(Forrás: VideoCardz, ChipHell)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.