Hirdetés

Kiszivárgott az AMD Radeon HD 7970



|

Több mint fél hónap pletyka után úgy tűnik végleg lelepleződött az AMD új videokártyája - ráadásul már a jövő héten megérkezhet.

Hirdetés

Több mint fél hónapja hallhatóak a különböző pletykák és hírek az AMD első videokártyájáról, amely a Graphics Core Next architektúrára épül: a Radeon HD 7970-ről. Úgy tűnik, most végleg lelepleződött a vezérlő, ugyanis az OBR-Hardware a weboldalán egy olyan prezentációrészletet tett közzé, amely megegyezik az AMD által készítettekkel, és az adatok alapján is valóságosnak tűnik.

 

Az adatok szerint a GPU 2048 stream processzorral dolgozik majd, 925 MHz-en. A textúrázó egységek száma 128, viszont a ROP egységeké maradt 32, akárcsak a Cayman magok esetében. Ez meglepő végkifejlet lehet, ugyanis minden pletyka többről szólt.

 

Képforrás: OBR-hardware.com

 

A Tahiti XT grafikus magra épülő HD 7970 384 bites memóriabusza 3 GB GDDR5-ös VRAM-ot kínál majd, 5,5 GHz-es órajelen. A szükséges energiát egy hat- és egy nyolctűs csatlakozó biztosítja a teljes terhelés mellett 300 wattot fogyasztó kártyának. Tétlen állapotban meghökkentően alacsony, 3 wattos érték látható a specifikációban.

 

Az alsó sorban látható dátum, amely január 9-ig tartó embargót ír elő, ugyancsak megerősíti a korábbi pletykákat. Egyes információk szerint az AMD már módosította is a bemutató dátumát, méghozzá december 22-re. Természetesen biztosat a kiszivárgott anyag és új dátum ellenére sem lehet mondani, azonban hamarosan minden kiderül, akkor már közvetlenül az AMD tájékoztatásából.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.