Hirdetés

Kiszivárgott, hogy mit tud az AMD Ryzen



|

Előkerültek az első teszteredmények - az Intel pedig új processzorokat mutathat be a CES-en.

Hirdetés

2017-ben érkeznek az AMD első Ryzen chipjei, és a gyártó versenyképes teljesítményt ígér a nyolcmagos asztali processzoroknak. 

Hirdetés

Egy francia magazintól most kiszivárogtak az első komolyabb mérési eredmények, amelyek alapján az AMD nem viccel. 

A Canard PC eredményei alapján a Ryzen CPU teljesítménye valahol a Core i7-6800K és a Core i7-6900K között van, legalábbis a legtöbb tesztben (amikben videós és grafikus kódolás is volt). 

Ha játékról van szó, akkor a Ryzen inkább egy Core i5-6500-zal vagy Core i5-6600-zal van egy szinten. Míg erőben úgy néz ki, hogy továbbra is az Intel van az élen, addig az AMD lapkája olcsóbb és hatékonyabb lehet, de még versenyképes teljesítménnyel. 

A BenchLife értesülései szerint az Intel eközben új asztali processzorokkal készül a januári CES-re. A kiszivárgott dokumentumok alapján a Kaby Lake-S mellett a Kaby Lake-H CPU-k is bemutatkoznak. Állítólag a laptopokba tervezett 18 wattos Kaby Lake chipeket elkaszálták, lesz azonban hatmagos Kaby Lake-R széria. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.