Hirdetés

Kiszivárogtak a GeForce GTX 590 órajelei



|

Nem kell megvárni a hivatalos bemutatót, a dual-GPU-s videokártya órajeleire is fény derült.

Hirdetés

Az NVIDIA dual-GPU-s szörnyetegéről, a GeForce GTX 590-ről gyakorlatilag teljes egészében beszámoltunk Önöknek már januárban - az adatok úgy tűnik, hitelesnek bizonyulnak. Később, a CeBIT-en a gyártó zárt ajtók mögött mutogatta a videokártyát, amelyet szándékosan tartott vissza, várva a rivális Antilles (AMD Radeon HD 6990) eredményeire. A GTX 590 órajelei ekkor sem derültek ki.

 

A kártya, amit állítólag kizárólagosan az ASUS és az EVGA gyárthat majd, két GF110-es GPU-ra épít, és 1024 CUDA maggal, 128 textúrázó és 96 ROP egységgel, valamint két 384 bites memóriabusszal dolgozik majd, 3072 MB GDDR5-ös memória társaságában. Időközben kiderült, a hivatalos bemutató március 22-én esedékes, azonban az órajelek értékeire továbbra is várni kellett - mostanáig.

 

 

A két GPU-t ugyanarra a nyomtatott áramköri lapra építik, és egy belső SLI kapcsolaton keresztül csatlakoztatják őket egymáshoz. A gyártó kézzel válogatja majd ki a lapkákat, annak érdekében, hogy a legkevésbé energiaigényes darabok kerüljenek a GTX 590-re.

 

A GPU órajele 600 és 700 MHz közé esik, míg a memóriáé 3400 MHz lesz. Mindkettő kisebb a GeForce GTX 580 órajeleinél, azonban a visszafogásnak hála sikerült elérni a "mindössze" 375 wattos fogyasztást. A GTX 580 egymaga fogyaszt 244 wattot. A tervek szerint a GeForce GTX 590 március 22-én válik elérhetővé, a már piacra dobott Radeon HD 6990 közvetlen riválisaként.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.