Hirdetés

Kiszivárogtak a Radeon HD 7990 adatai



|

A két Tahiti XT GPU mellé összesen 6 gigabájt memória társul.

Hirdetés

Az AMD Radeon HD 7990-es kártyájáról már hosszú ideje hallani pletykákat. Most kiszivárogtak a vezérlő konkrét adatai is, az órajelekkel együtt. Az új dual-GPU-s zászlóshajó várhatóan áprilisban érkezik, a tervek szerint két Tahiti XT grafikus maggal.

 

A kártya így összesen 4096 stream processzorral dolgozik, 256 textúrázó egységgel és 64 ROP egységgel. A GPU-k mindegyike 384 bites memóriabuszt kap, 3 GB GDDR5-ös memóriával, ami összesen 6 GB VRAM-ot jelent. Természetesen az erős GPU-k kombinálása miatt az órajeleket csökkenteni kellett.

 

A hírek szerint a HD 7970-hez képest a GPU-k órajele 950 MHz-ről 850 MHz-re csökken, míg a memóriáé 5,5 GHz-ről 5 GHz-re esik vissza. Cserébe várhatóan az eredetinél kicsit alacsonyabb fogyasztás és kisebb hőtermelés jellemzi majd a kártyát. Az energiatakarékosságban az AMD ZeroCore technológiája is segít majd, amely képes teljesen lekapcsolni a második GPU-t, ha arra nincs szükség. A vezérlő áráról még nincs hír, azt azonban hallani, hogy az NVIDIA Kepler GK104-es magra építő dual-GPU-s riválisa valamikor májusban mutatkozhat be.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.