Hirdetés

Kiszivárogtak az AMD Polaris GPU-k fő specifikációi?



|

Az adatok alapján érthető lenne, hogy miért jöhet még idén a Vega architektúra.

Hirdetés

Az elmúlt napokban több érdekes információi is érkezett az AMD grafikus üzletágának háza tájáról. A vállalat hardvergyártó partnereinek állítólag nem tetszik, hogy az idei évre tervezett, Polaris architektúrájú videokártyákkal nem lehetséges majd konkurenciát állítani a nemrég bemutatott GeForce GTX 1080-nak, amelynek hatására a cég 2017 elejéről most őszre ütemezhette át a Vega architektúrájának elérhetővé tételét.

Hirdetés


A TechPowerUp most friss információkat kapott az Polaris 10 (Ellesmere) és Polaris 11 (Baffin) kódnevű grafikus processzorokról, azaz lelepleződhettek a Polaris architektúrás chipek fontosabb specifikációi. Fontos megemlíteni, hogy a VideoCardz néhány nappal ezelőtt már megkapta ezeket az információkat, a forrás pedig kiemelte, hogy a lenti táblázatban látható adatok kimondottan a laptopokba szánt Radeon M400 szériára vonatkoznak. A TechPowerUp beszámolójában erről egyáltalán nem esett szó, így nem világos, hogy mi a helyzet.


Elméletben a specifikációk vonatkozhatnak asztali kártyákra, az adatok alapján ugyanis a nagyobbik Ellesmere képes lehet a GeForce GTX 1070-hez hasonló teljesítményt nyújtani, míg kisebbik Baffin a Radeon R7 360 és gyengébb kártyák utódjaira kerülhetne.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.