Hirdetés

Kitiltotta az Amazon a hamis USB-C kábeleket



|

Mostantól kizárólag szabványtartó termékeket kínálhatnak az eladók.

Hirdetés

A jelenleg terjedőben lévő USB 3.1 Type-C szabvány nem csak a 10 gigabit/s maximum adatátviteli sebesség és nagyobb leadható árammennyiség miatt jelent előrelépést, hanem kényelmi szempontból is, hiszen a csatlakozója "fordítva" is bedugható az USB kapuba.

Hirdetés


Természetesen a szabvány specifikációja régóta elérhető a hardvergyártó cégek számára, ám jelenleg rengeteg nem szabványos kábel van forgalomban. Ezek jobb esetben csak a vártnál kisebb teljesítményt nyújtanak, rosszabb esetben viszont akár hardveres kárt is okozhatnak az eszközökben. Utóbbit a Google önjelölt USB-C kábelvizsgáló hőse is megtapasztalta, Benson Leung Chromebook Pixel laptopját nemrég egy rosszul bekötött kábel tette tönkre.


Az Amazon most bejelentette, hogy tiltólistára tette a nem szabványos USB-C kábeleket, azaz mostantól kezdve az eladók kizárólag tökéletesen szabványtartó kábeleket árulhatnak a portálon. Jó kérdés, hogy ennek ellenére mikorra kopnak majd ki a piacról a "gagyi" kábelek, egyelőre továbbra is csak a közismert és megbízható gyártóktól érdemes USB-C kábelt vásárolni.


(Forrás: Ars Technica)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.