Hirdetés

Kiürül a puffer



|

Hirdetés

Régen nem volt ilyen probléma, akkor rendesen működött a program. Mi lesz, ha kiürül a tároló? Miért nem töltődik fel?Ha egy régebbi gépben korábban tökéletesen működő CD-írónkat DVD-íróra cseréljük, meglepve tapasztalhatjuk a fenti jelenséget. Egy kis matematika: a CD-írók alapsebessége 150 kilobájt másodpercenként. Noha a legújabb írók már 50-szeres sebességre is képesek, ennek általában csak a töredékével írjuk lemezeinket, hiszen már 10-szeres vagy 12-szeres írásnál is 5-8 perc alatt elkészül a lemez. Ebben az esetben kevesebb mint 2 megabájtot ír ki másodpercenként a készülék, és ebben minden további nélkül partner lehet még egy régebbi konfiguráció is. A DVD-k alapsebessége azonban 1350 kilobájt másodpercenként, ami éppen a 9-szerese a CD-kének. Ha tehát CD-s szokásainkhoz némiképp igazodva, mondjuk, 8-szoros sebességgel próbálunk DVD-t írni, az 8×9 = 72-szeres CD-írásnak felel meg, és ehhez számítógépünknek másodpercenként több mint 10 megabájtot kéne tálcán kínálnia az írónak. A régebbi rendszerek, merevlemezek ehhez sajnos nem elég gyorsak. Ilyenkor fordul elő, hogy az átmeneti tároló nem képes teljesen feltöltődni, sőt egy idő után teljesen ki is ürül - szerencsére a mai készülékek már mind fel vannak készítve erre a helyzetre, és nem okoz nekik gondot, ha kicsit várni kell az újabb adag adatra.

Ha nem akarunk a DVD-író kedvéért új hardvereszközökbe beruházni, akkor megtehetjük, hogy írás előtt töredezettségmentesítjük azt a partíciót, ahonnan az adatokat ki akarjuk menteni. Esetleg az is segíthet, ha a merevlemezt és a DVD-írót külön IDE-csatornára rakjuk. Amennyiben úgy érezzük, hogy számítógépünkben még volna tartalék, egy gyorsabb merevlemez 80 eres kábellel is megoldhatja problémánkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.