Hirdetés

Kivehető a PS3 Slim merevlemeze



|

A Sony új PlayStationje mindent tud, amit az elődje, de 32%-kal kisebb és 34%-kal kevesebbet fogyaszt. A merevlemeze is könnyedén kivehető.

Hirdetés

 

A PlayStation 3 Slimet hivatalosan a hét elején mutatták be, valójában azonban már réges-régen tudni róla mindent. Az Európában szeptember 1-jén megjelenő konzol ára 300 euró környékén várható. Tudása megegyezik a PS3-éval, ami különbség, hogy kisebb és könnyebb, valamint van egy kivehető merevlemeze.

 

ps3-slim-comparison-1.jpg

 

A 32%-kal kisebb méretű és 34%-kal kevesebb energiát fogyasztó (a fogyasztás kényes téma a PS3 életében) PS3 Slim egyik eddig nem ismert újdonsága az, hogy a 120 gigabájtos beépített merevlemez egyszerűen eltávolítható, méghozzá garanciavesztés nélkül; ugyanis a Sony direkt így tervezte.

 

A 2,5 hüvelykes SATA merevlemez háza az előlapi panelen bújik meg, az optikai meghajtó alatti részen. Egy műanyag fedlapot kipattintva ki kell csavarnunk egy kék csavart, és máris hozzáférünk a HDD-hez. Mindez szándékos a Sony részéről, tehát nem arról van szó, hogy valamilyen pozitív "hibára" leltek volna az első tesztelők.

 

Az új 3.0-ás firmware egyébként a PS3 Slimmel egy időben érkezik, a konzolhoz pedig 24 dollárért fekvő állvány is kapható lesz. Rossz hír viszont, hogy John Koller, a Sony hardvermarketingért felelős igazgatója többszörösen is megerősítette, hogy nem lesz a PS2-vel visszafelé kompatibilitás.  

 

Videó a 120 gigabájtos SATA HDD kivételéről:

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.