Hirdetés

Komoly felhasználóknak szólnak az Intel Xeon Gold CPU-k



|

Az új processzorok gyors választ jelentenek az AMD Ryzen R7-1800X-re.

Hirdetés

Az Intel állítólag megijedt attól, hogy mennyire jól teljesít ár és teljesítmény szempontjából az AMD Ryzen R7-1800X a kreatív appok világában, ezért az új, professzionális felhasználóknak egy Xeon Gold processzorszériával igyekszik kedvezni. 

Hirdetés

Az új sorozattal egy rétegpiacot céloz az Intel, a Mac Pro mellett más multimédiás munkaállomásokat, például a HEDT processzorokat használókat. 

A Xeon Gold széria a 14 nm-es Skylake-EP lapkára építkezik, és 18-magos verzió is lesz benne. Az első modell a Xeon Gold 6150 lesz. 

A Xeon Gold 6150 18 processzormaggal és HyperThreadinggel operál, az L2 cache méretét 256 KB-ról 1 MB-ra növelték. A chip összesen 24,75 MB L3 cache-sel operál, az órajel 2,70 GHz-en alakul, Turbo Boost mellett 3,70 GHz-en. 

A CPU a négycsatornás DDR4 memóriahasználatot támogatja, és a Ryzen R7-1800X-nél magasabban lesz pozicionálva. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.