Hirdetés

Konnektor-PC: már a ház fogyasztását is méri



|

A 4Home megoldásaival a Marvell Sheevaplug konnektor-PC-je a háztartás energiafogyasztását is képes figyelni.

Hirdetés

Több mint másfél éve mutatta be a Marvell a konnektorba dugható PC-jét, a Sheevaplugot. Azóta modellfrissítés is történt, a 99 dolláros Linux-szal szerelt mini-PC erősebb lett. Egy 2 GHz-es Armada 300 processzor, Wi-Fi, Bluetooth, valamint egy 512 megabájtos flash tárhely kapott benne helyet; rajta pedig 2.6-os Linux disztribúciók futottak.

 

A Marvell megállapodott a 4Home-mal, melynek értelmében a Sheevaplug képes lesz alkalmazni a cég monitoringra használatos rendszereit. Ennek lényege, hogy a Sheevaplug pontosan megmondja majd, a lakásunkban mi, mennyit és mikor fogyaszt energiából; valamint automatizálási rendszerként is használható lesz.

 

Ha a rivális Intelt kérdeznek, valószínűleg kísérleti fogyasztásmérőnek neveznék az új mini-PC-t, azonban egy kompakt kialakítású, működő, 99 dolláros gépről van szó. Azt egyelőre nem tudni, hogy a 4Home rendszereit a gyakorlatban hogyan hasznosítja a Sheevaplug.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.