Hirdetés

Könnyebb lesz túlhajtani a Haswellt



|

Az Ivy Bridge egyik nagy problémája a tuninglehetőségek hiánya volt: ennek a Haswellel vége.

Hirdetés

Az Intel még a Kínában tartott Intel Developer Forumon ejtett szót arról, hogyan lehet majd túlhajtani a Haswell processzorait. Remek hír, hogy az új CPU-kat alapesetben is lehet majd tuningolni, így a potenciál nem csak a K szériában lesz majd jelen, mint eddig. 

Ez azt jelenti, hogy aki visszafogott túlhúzásra vágyik, annak nem kell a drágább processzorok közül választania: még a Core i3-as lapkákkal is lehet majd játszani, hasonlóan a Sandy Bridge-E HEDT platformnál látottakhoz. 

Összesen három alapfrekvencia lesz, amelyekre szorzót állíthatunk be: 100, 125 és 166 MHz-es. Amennyiben az alap órajelet nem módosítjuk többel mint 7 százalék, akkor a stabilitással nem lesz probléma egyik esetben sem. Érdekesség, hogy a Haswell integrált feszültségszabályozóval (iVR) is rendelkezik majd. 

Természetesen a K-s lapkák továbbra is a legjobban húzható modellek maradnak, amelyekkel akár a 8 GHz-es rekordhatár is átléphető lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.