Hirdetés

Kör alakú LCD-panel az LG.Display-től



|

A sarkak nélküli kijelző ideális például órákhoz.

Hirdetés

Az LG Display (korábbi nevén LG.Philips) kifejlesztette a cég első, kör alakú LCD paneljeit, s be is mutatja majd azt még a héten egy rendezvényen, az Egyesült Államokban.

 

lg_round_lcd.jpg

 

Két különböző kialakítást tesztelnek, az egyik prototípus 35,5 miliméter átmérőjű, ami méretben megfelel egy ma használatos karóra számlajának. A másik elipszis alakú, s 78,8×131,4 miliméteres paraméterekkel rendelkezik, s digitális fotókeretekbe, illetve autókba szánják. A gyártó szerint mindkét változat képes 262 000 szín megjelenítésére és 160 fokos látószöggel bír.

A forgalomba hozatalukról egyelőre még nincsen hír.

Az LG Display prototípusai nem az elsők a világon: tavaly a Toshiba már bemutatott egy olyan 65 miliméteres kijelzőt, aminek szintén nem voltak sarkai. A Toshiba azt is állította, hogy bármilyen más formában is képes LCD-panelek előállítására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.