Hirdetés

Korábban hódít a Windows 10, bivalyerős lesz a Radeon R9 390X - heti hírösszefoglaló



|

Nyáron még a kalózok is ingyen tölthetik a Windows 10-et, elképesztően erős lehet az AMD új csúcskártyája - hírösszefoglalónk.

Hirdetés

Hirdetés

Ingyen Windows 10, már a nyáron

A Windows 10-zel kapcsolatban az utóbbi egy hétben rengeteg érdekesség derült ki. A legfontosabb az, hogy a vártnál korábban, már valamikor a nyár folyamán elérhető lesz. A Windows 7 és a Windows 8 tulajdonosai mellett az illegális kalózmásolatokat használók is szabadon frissíthetnek. A sokakat meglepő döntéstől azt remélik Redmondban, hogy többen kapnak kedvet a rendszer megvásárlására. A Windows 10 egyébként egy új tömörítési eljárásnak hála kevesebb helyet is foglal, illetve végleg leszámol az Internet Explorerrel. 

 

Még a kalózoknak is ingyen lesz

 

A Sony már hozza a Lollipopot

A Sony a héten megkezdte az Android 5.0.2 terjesztését. Elsőként a kártyafüggetlen Xperia Z3 és Xperia Z3 Compact készülékeket tulajdonosai kapják meg a frissítést, ezt követően pedig az Xperia Z család további eszközeire is eljuttatják majd az aktuális operációs rendszert. Ez utóbbiakra a következő két hétben kezdik szórni az új Androidot. 

 

A Sony és a Lollipop

 

Bivalyerős Radeon R9 390X

Az AMD következő csúcskártyájától mindenki azt várja, hogy erős legyen. Ha viszont igazak a pletykák, akkor több mint erős lesz a Radeon R9 390X. A kiszivárgott adatok szerint az új szörnyeteg 4K-s felbontás mellett 60 százalékkal pipálja majd le a jelenlegi Radeon R9 290X-et, ami igazán figyelemreméltó teljesítménynövekedést jelentene. 

 

Nagyon erős lesz az utód

 

Szállingóznak a GeForce GTX TITAN X kártyák

A GeForce GTX TITAN X videokártyák sorra mutatkoztak be az elmúlt időben, bár kétségtelen, hogy az NVIDIA legtöbb partnere egyelőre maradt a referenciaértékeknél. Így tett a Gigabyte is, amelynél a GPU 1002, GPU Boost mellett 1089 MHz-en dolgozik. A 12 GB GDDR5-ös VRAM órajele 7012 MHz, a 28nm-es GM200-as lapkán pedig 3072 CUDA mag található.  

 

Komoly gamereknek

 

Nem jön több szemét a Google Play Áruházába

A Google Play Áruházát sokat kritizálták a múltban amiatt, hogy jóval nagyobb arányban bukkan fel benne használhatatlan szemétnek tekinthető app, sőt, sokszor kártékony program is (az Apple App Store-jához képest). Mindennek most vége szakad. A Google radikális változtatása keretében ezentúl minden egyes új appot manuálisan ellenőriznek a webóriás emberei, és még a korhatár megállapításával kapcsolatban is elveszik a szabad kezet a fejlesztőktől. 

 

Nagyon odafigyel a Google

 

Ti mennyire várjátok a Windows 10-et? Vesztek új gépet hozzá? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.