Hirdetés

Környezetbarát Samsung



|

Blue Angel környezetbarát díjat kapott három Samsung lézernyomtató.

Hirdetés

A Blue Angel a környezetbarát termékek számára ad ki elismerő tanúsítványt Németországban. A szervezetet közös kezdeményezésre 1977-ben alapította a német Belügyminisztérium és a Környezetvédelmi Minisztérium. A Német Minőségbiztosítási és Tanúsító Szervezet (RAL-UZ122) csak olyan termékeknek adományozza a „Blue Angel" elismerést, amelyek a szervezet legszigorúbb tesztjeinek is megfelelnek. A tesztek során többek között a készülékek energiafogyasztását, károsanyag kibocsátását, zajszintjét, újrahasznosíthatóságát és a környezetbarát komponensek felhasználását vizsgálják.

A CLP-300N színes lézernyomtató, az ML-3051ND mono lézernyomtató valamint az SCX-5530FN multifunkciós nyomtató részesült Blue Angel elismerésben. A CLP-300N a világ legkisebb színes lézere, mely NO-NOIS technológiát (Non Orbiting Noiseless Optic Imaging System - Forgásmentes Hangtalan Optikai Képalkotó Eljárás) és henger alakú tonerkazettákat használ az alacsonyabb zaj és nyersanyag igény érdekében.

 

 

clp300n.jpg

 

 

Az ML-3051ND duplex egyéggel rendelkezik, gazdaságos üzemódokat kínál és működése környezetbarát, ezért mondhatta magáénak az elismerést.

 

 

ml-3051nd.jpg

 

Az SCX-5530FN multifunkciós készülék 28 lapos percenkénti nyomtatási teljesítményével és fax funkcióival tűnik ki. Tonerkímélő üzemmódja átlag feletti mértékben költséghatékony és környezetbarát, segítségével akár 40%-kal csökkenthető a festékfelhasználás.

 

 

scx-5530fn.jpg

 

A Samsung a környezetvédelmi célok érdekében új toner fajtákat, nyersanyag- és energiatakarékos konstrtukciókat fejleszt ki. Németországban útjára indították STAR (Samsung Take-back and Recycling - Samsung Visszavétel és Újrafelhasználás) programukat, amelynek keretében az elhasznált tonereket teljes mértékben újrahasznosítják. Sajnos ez a program hazánkban még nem működik.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.