Hirdetés

Körömhegynyi 4 gigabájt a CES-en



|

A Kingmax miniatűr memóriakártyája első ebben a kapacitásban és típusban és amilyen kicsi, olyan gyors.

Hirdetés

A digitális kamerák felbontásának növekedése és a memóriakártyára dolgozó nagyfelbontású (HDV) kamerák megjelenése hívta életre a gyakorlatban az SDHC kártyákat, melyek külsőre pontosan megegyeznek a "jó öreg" SD-vel, ám 2 gigabájtnál nagyobb kapacitással is rendelkezhetnek. Ma még a normál SDHC kártyák használata sem túl elterjedt, de a fejlődés – illetve fejlesztés – nem állhat meg. Csak néhány éve ismert a MicroSD, mely a népszerű típus méreteiben zsugorított, mobiltelefonokba szánt változataként ma is nagyon sikeres. Ennek mintájára alkották meg a MicroSDHC szabványt, mely két gigabájtnál nagyobb kapacitású kártyák szervezését teszi lehetővé körömnyi területen.

 

A Kingmax jelenleg bejelentett kártyája 4 gigabájt tárterülettel dobja meg MicroSDHC kompatibilis mobiltelefonunk vagy MP3 lejátszónk tárkapacitását. Kicsi a bors, de erős: az apró háttértár 22,5 MB/s sebességgel olvasható és 19,1 MB/s sebességgel írható, a normál méretű flash memóriák mellett sincs oka szégyenkezni. Képességeit és adottságait a CES alkalmával bemutatón csodálhatták meg a látogatók.

 

A fejlesztés során legnagyobb problémát a kis méret jelentette, amit végül 0,11 milliméteres alapréteg és arany vezetékek alkalmazásával oldottak meg. A fejlesztésben és gyártásban partnerek voltak a Kingpak Technology Inc. , a Samsung Semiconductor Inc. , a Silicon Motion Inc. , és a Nan Ya Printed Circuit Board Corporation

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.