Hirdetés

Közelednek a 3D XPoint-alapú Intel SSD-k



|

A Kaby Lake processzorokkal egyszerre mutatkozhatnak be az Optane sorozatú meghajtók.

Hirdetés

Az Optane széria tartalmazza majd azokat az SSD-ket, amelyek az első 3D XPoint memóriatechnológiára építő modellek, már fogyasztóknak. 

Hirdetés

A jelek szerint az Optane SSD-k már az Intel hetedikgenerációs Kaby Lake processzoraival együtt bemutatkozhatnak, valamikor 2016 végén. 

A kiszivárgott prezentáció alapján a gyártó legalább három Optane SSD-vonalat indít majd el az idei év végén vagy a jövő év elején. Ezekkel három eltérő szegmenst szeretne kiszolgálni. 

Az Optane Mansion Beach SSD-k a csúcskategóriát célozzák meg, PCIe gen 3.0 x4 csatolófelülettel és NVMe-támogatással. A Brighton Beach sorozat PCIe 3.0 x2 csatolót kap. 

Mainstream jellegű megoldása egyelőre nincs az Intelnek a 3D XPoint világában, azonban van Stony Beach nevű belépőkategória, amely szintén PCIe 3.0 x2-re alapoz. Ez M.2-es kialakításban lesz elérhető, és később a Carson Beach váltja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.