Hirdetés

Közelednek a 8K-s táblagépek, vagyis a végső határ



|

A 8K-s kijelző lehet a felbontásbeli fejlődés legvégső határa.

Hirdetés

A Sony Xperia Z5 Premium az első kicsi készülék, amely 4K-s kijelzővel villog - de csak bizonyos helyzetekben rendereli így a tartalmakat. 2015 a QHD éve volt (2560 x 1440), és sokak szerint már ez is túlzás, nem, hogy a 4K. 

Hirdetés

A japán gyártók azonban menetrend szerint haladnak a fejlesztésekkel, a 2020-as olimpiára el akarják érni, hogy mindenhol 8K-s kijelzők legyenek. 

A 7680 x 4320-as kijelzők végképp őrült dolognak tűnnek elsőre, azonban Yoshihiro Fujita professzor az Ehime Egyetemen azt mondja, hogy a 8K egy fontos lépcső. Ez lesz ugyanis jó eséllyel a felbontásbeli fejlődés legvégső határa, még akkor is, ha a 16K-s és a 32K-s panelek már elérhetőek lesznek. 

A 8K sok szakértő szerint a tökéletes 2D-s kijelző, ugyanis a képpontokat ekkor már lehetetlen megkülönböztetni. 

A japánok jól haladnak a fejlesztésekkel, hiszen a JDI nemrég mutatott egy 17,3 hüvelykes 8K-s panelt. A Sharptól van ilyen OLED kijelző 13,3 hüvelykes méretben, az Ortus pedig 9,6 hüvelykben is megcsinálta ugyanezt. Ez egyébként 915-ös képsűrűséget jelent. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.