Hirdetés

Közelednek az olcsóbb ultrabookok



|

A 600 dolláros modellekben az alumíniumot műanyagra cserélik.

Hirdetés

Az ultrabookok gyártói eddig elkötelezetten hittek abban, hogy ezeknek a számítógépeknek mindenképp alumíniumból készült házakkal kell a piacra kerülniük. Bár az elképzelés és a minőségérzet természetesen remek, mindennek a költsége meglehetősen magas.

 

Mindehhez hozzá kell vennünk, hogy a szupervékony notebookokba kerülő alkatrészek is jóval drágábbak az átlagos méretűeknél: az erősen reklámozott, gyakran címlapokon szereplő ultrabookokból többek között ezért alig adnak el néhányat.

 

Bár az olcsóbb processzorok miatt a fogyasztói érdeklődés emelkedett, az ultrabookok ára még így is magas. Tajvani források szerint a gépek árai rövidesen 599 dollárra eshetnek - ennek az oka, hogy száműzik az alumínium házakat. Helyettük üvegszállal megerősített műanyagot használnak majd, az Intel reményei szerint pedig az idei notebook-eladások 30-40 százalékát ultrabookok tehetik ki. Természetesen az alumínium házak néhány exkluzív modell esetében elérhetőek maradnak, borsosabb árakon.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.