Hirdetés

Közelít a tollas Windows 10-es gépek kora



|

A Microsoft Pen Programja szabványosítaná a tolltervezést.

Hirdetés

Egyre több olyan windowsos táblagép van a piacon, ami támogatja a digitális tollakat - lehet velük a kijelzőre rajzolni, írni vagy kurzorként is használni őket. 

Hirdetés

Sajnos gyakran nehéz feladat kitalálni, hogy melyik táblagéphez melyik tollat lehet megvásárolni. A Wacom tollai például nem működnek az N-Trig technológiájával. 

A Microsoft a probléma miatt szeretné egységesíteni a digitális tollak világát. A Pen Program keretében gondoskodnának róla, hogy minden gyártó megkapja a Microsoft specifikációit, amíg követi az útmutatásokat - és ekkor persze hitelesítés is jár a Microsofttól. 

Ha a gyártók szimpatizálnak az ötlettel, akkor bármelyik Pen protokollt támogató tollat lehetne a Windows 10-es gépekhez használni - és így persze jóval több eszköz érkezne alapból digitális tollal. 

A tollgyártók közül a Wacom, a Sunwoda és az APS, az érintős kontrollerek piacáról a Wacom, az Elan, a Synaptics, az SiS, a Goodix, az EETI és az Atmel is érdeklődik. 

A prezentációk során bemutatták a Wacom Gen G13-as tollát is, ami az év végén érkezik, és 2048 helyett már 4096 szinten képes megkülönböztetni a nyomás érzékenységét, továbbá a dőlésszögre is figyel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.