Hirdetés

Kristálytiszta kép és hang - vezeték nélkül



|

A HDMI csatlakozáshoz már kábel sem szükséges.

Hirdetés

Az idei CES kiállítás egyik látványossága a Philips által készített SWW1800 HDMI átjátszó, amely vezeték nélkül, tömörítetlen formában továbbítja a digitális jelet, a HDMI-t alkalmazó eszközök között. A HDMI csatlakozás lényege, hogy a nagyfelbontású képi jeleket, illetve hangot digitális formában, egyetlen kábelen képes tökéletes minőségben közvetíteni.

 

 

hdmi_on_air.jpg

 

 

A vezeték nélküli módszerrel megspórolható a drága HDMI kábel, ráadásul az eszközök közötti nagyobb távolság sem jelent akadályt - hatósugara ugyanis 7,5 méter. Az ultraszéles frekcvenciasávban működő Philips eszközt nem zavarja semmilyen rádiófrekvenciás eszköz, mint például mobiltelefon vagy Wi-Fi hálózat, ráadásul a specifikációk szerint képes továbbítani a jelenleg létező legnagyobb HD felbontású (1080p) források jeleit is. Az SWW1800-t ellátták HDCP másolásvédelemmel is.

 

A vezeték nélküli HDMI jeltovábbításban nem a Philips volt az úttörő, hiszen 2006. szeptemberében a Tzero Technologies és az Analog HDMI Devices már bemutatott egy közös fejlesztésű vezeték nélküli HDMI egységet. Az általuk kifejlesztett eszköz tömörített jelekkel dolgozott, amely kisebb képminőség romláshoz vezetett. Ezzel szemben a most bemutatott Philips adó-vevő egység nem alkalmaz tömörítési eljárást, így képminőség romlás sincs. Éppen ezen oknál fogva - érthető módon - az eszköz működési elvét egyelőre sűrű homály fedi.

 

A technológiailag figyelmre méltó Philips SWW1800 várhatóan 2007. májusában jelenik meg 299 dolláros - mintegy 60 ezer forintos - végfelhasználói áron, amely meglehetősen drága, összehasonlítva egy egyszerű HDMI kábellel.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.