Hirdetés

Küldje padlóra áramszolgáltatóját!



|

Vehetünk asztali pécénk mellé napelemes szünetmentes áramforrást. Már ha elbírjuk.

Hirdetés

Egyelőre nem találunk olyan pécét a piacon, melynek energiaellátását megoldhatná a gépház oldalába épített napelem. A jelenlegi megoldás egy kézikocsi, hasonló ahhoz, mint amilyet idős nénik használnak bevásárláshoz. A különbség először is a súlyban van, kiskocsink közel negyven kilogrammot nyom. Nem hiába azonban, a beépített akkumulátor 600 VA folyamatos teljesítményű szünetmentes egységként üzemel, melyből csúcsterhelésnél 1000 VA-t is meríthetünk. Az irodai munkaállomásoknál tipikus 100 wattos fogyasztást négy órán át állja a rendszer. A rendszer fő attrakciója természetesen a 110 wattos napelem panel, mely 10-12 óra alatt képes feltölteni az akkumulátort (direkt napsütés esetén). Ha a feltöltés kész, akkor önállóan is biztosítja az áramellátást, ha pedig hosszan mostoha az időjárás, akkor végső esetben áttérhetünk a jó öreg konnektorra is.

 

powerpacusa.jpg

 

 

A cél villanyszámlánk karcsúsítása és a környezet védelme. A PowerPACII amerikai változata mintegy 1200 USD fejében vihető el, az európai már 500-ért is, igaz, ennek teljesítménye csak harmada.

 

powerpaceuro.jpg

 

 

Egyelőre a HP és a Lenovo kínálatában találkozhatunk a saját naperőművel, de hamarosan a Dell ajánlatában is várható. A magas bekerülési ár lassacskán térülhet csak meg, ugyanakkor várható a közeljövőben fejlettebb modell is. Kétségkívül környezetbarát megoldás a PowerPAC - amennyiben figyelmen kívül hagyjuk, hogy milyen szennyező nehézfémek találhatók az akkumulátorban és az elektronikában.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.