Hirdetés

Különc Trust XpertTouch egér (videó)



|

A görgetőkerék feltalálása óta ritkán látunk szembeötlő újdonságokat az egerek világában. A Trust XpertTouch egyike az olyan ritka próbálkozásoknak, amelyek igyekeznek szakítani az egér megcsontosodott koncepciójával.

Hirdetés

Első ránézésre egy csinos kis fehér kütyüről van szó, ami nem túl egérszerű és egy görgetőkerékkel kevesebbet is mutat a megszokottnál. A két rejtett nyomógomb – amelyeket gyakorlatilag a teljes fedél billentésével aktiválhatunk – között első ránézésre nincs semmi, de ez csak a látszat, mert a hátfelület nagy része érintésérzékeny.

 



Ujjunkat itt és akár az egér teljes „gerincén” végighúzva ugyanúgy görgethetjük a dokumentumok tartalmát, mint a hagyományos módon. Túllépve ezen az általános funkción a mellékelt szoftverrel számos egyéb, egy- és kétujjas gesztust kapcsolhatunk ki és be, köztük van oldalirányú görgetés és nagyítás, illetve kicsinyítés is. Az egér egy néhány milliméteres USB-rádióvevővel kapcsolódik a számítógéphez, így az sem gond, ha a vevőt a noteszgépben felejtjük, táskába helyezve valószínűleg nem fog kárt tenni a készülékben.

Kis mérete miatt a Trust XpertTouch-ot célszerű nem annyira tenyérbe, hanem inkább ujjak közé fogni. Kis tömege miatt – ami a mellékelt mágneses súllyal valamelyest megnövelhető – hajlamosnak éreztük az elmozdulásra, így (legalábbis nekünk) nehézségeink voltak a kétujjas gesztusokkal és az oldalra gördítéssel is. Szerencsére a beállítóprogramban ezek az extrák kikapcsolhatók, ekkor marad a szokványos egér, érintőgörgetéssel.


Adatok

- Vezeték nélküli kétgombos optikai egér
- USB rádiós mikroadapter, 2,4 GHz frekvenciasáv, 8 méteres hatótávolság
- 1000 dpi felbontás (optikai érzékelő)
- Érintésérzékeny burkolat négyirányú görgetés- és zoomfunkciókkal
- Beállítószoftver az ujjgesztusok testreszabásához
- Tápellátás két AAA ceruzaelemmel
- Kikapcsológomb
- Windows Vista vagy Windows 7 rendszert kíván
- Forgalmazó: R.A. Trade Kft.
- Ár: 9900 Ft
- Web: trust.com

Értékelés

Előny: szép, újszerű működési elv
Hátrány: szokatlan ujjgesztusok, túl könnyű ház
Teljesítmény: 3
Szolgáltatás: 4,5
Ár/Érték: 3

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.