Hirdetés

Különleges kamera teszi egyszerűvé a webes konferenciát



|

Mindig az lehet a képben, aki éppen beszél, nem kell hozzá nagy hely, sokkal hatékonyabb és kényelmesebb lehet a kommunikáció.

Hirdetés

Az online megbeszéléseknél a legtöbb esetben nem egyszerű feladat az összes részvevő megjelenítése. A cégek vagy egy webkamerát használnak egy telephely jelenlévőinek a megjelenítésére, vagy mindenki külön kamerával lép be a társalgásba. Előbbi megoldás a résztvevők számára nem túl kényelmes, mivel ekkor például 5-6 személynek kell a webkamera látószögében kuporognia, míg a második alternatíva használatakor szoftveresen nehéz megoldani azt, hogy mindig az látszódjon, aki éppen beszél. A Microsoft Lync platformja az utóbbi feladatra megoldást tud jelenteni, míg az egy közös kamera esetén a probléma továbbra is fennáll.

A kényelmetlenség elkerülése érdekében a Microsoft Research kutatói még 2007-ben megalkották a RoundTable telekonferencia eszközüket, amely 5 beépített kamerájával 360 fokot tud lefedni, a központi ablakban pedig a beépített szoftvere pedig mindig azon személyt tudja mutatni, aki éppen hozzászól a megbeszéléshez. A lenti videóban jól látszik, hogy pontosan miként is működik a termék, amelynek gyártását 2009-ben átvette a Polycom, és immár CX5000 HD néven forgalmazza azt. 

Az USB-n keresztül egyszerűen telepíthető eszköz képes együttműködni az Office Communication Server 2007 és a Lync 2010 egységes kommunikáció platformokkal, valamint a Live Meeting megoldásokkal, amelynek online változata például az Office 365 irodai szolgáltatáscsomagban is megtalálható. Maguknak a részvevőknek semmilyen speciális eszközre nincs szükségük ahhoz, hogy részt tudjanak venni a beszélgetésben, a beépített öt kamera és a hat mikrofon e feladatokat ellátja, az érintőképernyős felületén pedig 12 gombos tárcsázó mező, illetve navigációs billentyűk is megjeleníthetőek.

A körülbelül 700 ezer forintba kerülő Roundtable, azaz a Polycom CX5000 HD kétségtelenül nem olcsó, de ha figyelembe vesszük azt, hogy segítségével mennyi benzinköltséget és utazással töltött időt takaríthatunk meg, akkor bizony hamar, 1-2 éven belül is megtérülhet az ára. A termékkel párban járó Lync ezen kívül több területen is hatékonyabbá teheti egy cég működését, a Megoldás Magazin több példát is felhoz, hogy miként.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.