Hirdetés

Külső merevlemezek



|

Merevlemezek mindenkinek, külső kiadásban!

Hirdetés

A legtöbben, akik kaphatóak egy kis szerelésre, maguk állítják össze külső merevlemezüket egy belső meghajtóból és egy perifériaházból. Ez tagadhatatlanul a legolcsóbb eljárás, ám korántsem biztos, hogy épp a leghatékonyabb -- no és persze nem mindenki veszi gyakorlottan a barkácsolás apró buktatóit. Az olcsó alumíniumházak némelyike már gyárilag túl „passzos”, esetleg meg van vetemedve, így nyomás alatt tarthatja a merevlemez felső burkolatát -- erre különösen a 2,5 hüvelykes meghajtók szerelésekor van esélyünk.


Eleve érdemes vásárlás előtt megnézni őket, ha lehet, mert minél jobb vételnek tűnnek, kidolgozásuk annál hanyagabb. Falba ütközhetünk, ha egy régebbi, néhány gigabájtos, kinőtt noteszgép-merevlemezt szeretnénk mobilizálni, mivel ezek magasabbak, mint a ma kapható karcsú perifériaházak, egyszerűen nem férnek be a helyükre. Kritikus pont lehet még a gyakorlati használatban az áramfelvétel, hiszen senki sem méretezi össze a ház elektronikáját és a merevlemezt, így megeshet, hogy némelyik noteszgépen egyáltalán nem fog működni az együttes, nem minden USB-vezérlő bírja szusszal. Ilyenkor csak külső táppal tudunk életet lehelni mobil háttértárunkba, így máris kétszer annyi kábelre és egy szabad elektromos csatlakozásra is szükségünk lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.