Hirdetés

Külső videokártyák jövőre?



|

Kívülre csatlakoztathazó grafikus gyorsítók jelenthetik a jövőt.

Hirdetés

Az ideális világban a számítógépes lapkák a gyártási technológia folyamatos fejlődésének következtében egyre kevesebbet fogyasztanának, valamint kevesebb hőt termelnének. A feltételes mód nem véletlen, hiszen jól figyelemmel követhető, hogy az esetek többségében minél újabb egy eszköz, annál több áramot vesz fel -- és ennek nagy részét általában hő formájában adja le. Ez a grafikus lapkákra különösen igaz.



Bizonyos pletykák szerint a kanadai ATI következő nagyágyúja, az R600 már a képen látható megoldást használja majd a probléma megkerülésére. Erre egyrészt a magas fogyasztás miatt van szükség, egy átlagos számítógép tápegysége ugyanis már képtelen lenne ellátni a kártya igényeit. A másik ok a hőtermelés; ebben az esetben magától értetődő, miért praktikusabb a zárt házon kívülre elhelyezni a terméket. A "dobozolásnak" azonban gyakorlati haszna is van -- ha jobban belegondolunk, egy ilyen jellegű eszközzel akár régebbi noteszgépünk grafikus teljesítményét is megtuningolhatnánk, ideálissá téve azt egy esetleges lanparty-rendezvényhez.

Hogy más gyártók is követik-e ezt -- az egyelőre még lehet, hogy teljesen alaptalan -- példát? Egyelőre nem tudni. De elképzelhető, hogy az ATI-nak új partnere, az AMD segítségével könnyebb lesz kiküszöbölni azon problémákat, amik miatt ilyen radikális változtatásra lenne szükség.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.