Hirdetés

Kütyük, amiket még akciósan se vegyél meg



|

Se szeri se száma az olyan eszközöknek, amiket hiába kínálnak óriási akcióval, akkor is pocsék termékek.

Hirdetés

Hiába van mögöttünk a Black Friday, a kereskedők fáradhatatlanul bombáznak az akciókkal, a kisebb, hihetetlen árengedményekkel csábító weboldalak pedig még csak most gyújtják be rakétáikat. Ahogy egyre jobban elkeseredünk, hogy ugyan milyen ötletes újdonságot is vásároljunk, úgy bólintunk rá egyre könnyebben az ötletes, egyedi, de kétes minőségű, kétes helyről érkező akciós dolgokra. Mutatunk pár ilyet.


Hirdetés


Filléres takarító robot

Csábító ajánlat, hogy mindössze pár tízezer forintért, sőt, ennél is kevesebbért felszabadulunk a takarítás nyűge alól, helyettünk egy kicsi, olcsó és okos robot elvégzi a piszkos munkát. Az mondjuk már eleve gyanús lehetne, hogy ha tényleg olyan jók ezek a takarító robotok, akkor minek lehet még kapni 100-200 vagy 400 ezer forintos modelleket és miért választják mégis annyian a manuális megoldást. Nos, érdemes megnézni a filléres takarító robotok videóit, nem csak vásárlás előtt. Ezek igazából átalakított játékok csupán. Többféle megoldás létezik a takarításra. Adott egy általában kerek, lapos eszköz, amiben van egy motor. Ez hajtja előre a kicsi eszközt, amire a gyártó azt mondja, hogy okos. Nos, ha megfordítjuk, gyorsan kiderül, ez mit is jelent. Az okosság kimerül egy bolygókerékben - pont olyanban, amit már 30 éve alkalmaznak a gyerekjátékokban. Sem szenzor, sem intelligens útvonalkeresés nincsen ezekben, csupán egy bolygókerék. Az áramellátáshoz nem kell kényelmetlen dokkolóállomásokat beüzemelnünk, mindössze 3 ceruzaelemre lesz szükségünk. A takarítás a drágább modelleknél apró, forgó keféket jelent, amivel besöprik a port egy belső tartályba, ám mivel ezt is motor hajtja, előbb merülnek ezek a példányok. A másik módszer egyszerűbb: egy rongy van a gép aljára tépőzárazva, amire ráragad a por és máris kész a takarítás.



Szuperolcsó net-notebook

Idén sem maradunk 30-40 ezer forintos notebook nélkül, ráadásul az ügyes termékfotósok olyan képeket lőnek ezekről a gépekről, hogy az óriásplakátokon igazán nagynak, szépnek és masszívnak tűnnek. Pedig a valóság ettől nagyon messze van: amit itt kapunk, az nem más, mint egy raktáron ragadt netbook, tablet belsővel szerelve. Ez Intel Atom Z3735-ös SoC-t jelent az esetek döntő többségében, amihez kb. 1 GB RAM kapcsolódik, a tárhely pedig 16/32 GB eMMC memória. Ez a konfiguráció a legeslegalja még a Windows 8-nak is, abból is a 32 bitesnek, amin egyre kevesebb modern applikáció fut rendesen. A gép többi részétől se várjunk sokat. A kijelző TN-paneles és jó esetben is csak 1280×800-as felbontású, a billentyűzet a lehető legolcsóbb, a touchpad pedig pontatlan. Az akkumulátoridő sem lesz kiemelkedő, méghozzá a kicsi akku miatt, a masszivitás pedig messze lesz attól, amit akár már a 120-150 ezer forintos kategóriában tapasztalhatunk. Sok hirdetés nagy betűkkel közli, hogy Windows is az árban. Ez jó eséllyel még Windows 8, amivel az a nagy gond, hogy nem tudjuk már ingyenesen Windows 10-re frissíteni, de ha tudnánk is, a szűkös tárhellyel így is problémás lenne a folyamat.



Névtelen mobil

A Black Friday-en rengeteg mobil talált gazdára, kelendő volt az iPhone, a Galaxy S7, a Huawei, a Sony és az olcsóbb készülékek is. Sok gyártó igazán vonzó árra húzta be amúgy sem túl drága készülékeit, így például a Lenovo kínált 40 ezer forintért és alatta jó modelleket és néhány Xiaomi is még jobb vétellé avanzsált. Maradtak azonban azok a készülékek, amiknek a neve senki számára nem ismerős. Ezek kínai ODM/OEM gyártók termékei és van, hogy néhány modell után teljesen el is tűnnek a piacokról. Nos, a Black Friday elmúltával ezeket a készülékeket még mindig lehet szuper jó akciókkal árulni, mert amúgy tényleg filléresek és kezdetben nagy rajtuk a haszonkulcs.



Amelyik névtelen készüléket látványosan behúzzák olcsóból filléres kategóriába, annak nagyon-nagyon nézzünk utána, mert könnyen megbánhatjuk még azt a pár tízezer forintot is. Például IPS-kijelző is lehet rossz minőségű, a borítás hiába néz ki jól képen, életben már lehet, hogy csalódást okoz, az optimalizálatlan szoftverhez pedig soha az életben nem fog frissítés érkezni. Ha már eleve nagyon elavult Androiddal kínálják a készüléket, jobb, másik modell és gyártó után nézni, bármennyire is alacsony az ár.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.