Hirdetés

Kyocera FS-3140MFP teszt



|

Szinte örökéletű dob és 1,77 Ft oldalköltség - árkategóriájában a legtakarékosabb multi.

Hirdetés

Komoly munkaeszköz benyomását kelti a Kyocera monokróm multifunkciós lézernyomtatója, és valóban az is. A lézernyomtató mű 40 lap/perces teljesítményre képes, havi 8000 oldalas tipikus (maximálisan havi 200 000 oldalas) terhelésig használható. A gyártó a szokásos szervesanyag felületű dob helyett tartós, amorf szilícium felületű dobot alkalmaz, melyet 300 000 oldalra méreteztek, addig semmilyen más fogyóeszköz nincs, csak a toner. Ezt követően a 48 000 Ft-os karbantartó készlettel két alkalommal is, egészen 900 000 oldalig nyújtható a készülék élettartama. Olyannyira bízik a gyártó a technológiájában, hogy magára a dobra 300 000 oldalas (vagy legfeljebb 3 éves) garanciát biztosít.

 

 

Kyocera FS-3041MFP
Kyocera FS-3041MFP

 


A gép teljesítményéhez illő hálózati és címtár funkciókat biztosít, állapota saját weboldalán is nyomon követhető. Nyomatminőségben az irodai igényekhez hangolták, nem kapunk csúcsminőségű árnyalatokat, de adott a lézernyomtatók kontrasztja, képélessége. Tesztmodellünknél alapkiépítésben biztosított a duplex nyomtatás és másolás is, nem hiányzik az ID card copy funkció sem. Szkennelhetünk címtár alapján vagy USB-re és megoldott az önálló XPS és PDF nyomtatás is.

 

 

 

Számos meghajtóprogram típusból választhatunk


A gyári adatok szerint 7 másodpercen belül érkezik az első másolat, valóban ehhez közel álló értéket mérhettünk. Nyomtatáskor kicsit többet, 21 másodpercet kell várnunk az első lapra, de ezt követően belendült a gép és több, mint 41 oldal/perc valós teljesítményt produkált és még duplex módban is tartotta a 30 lap/percet. Lapköltségben a milliós berendezések szintjét hozza az FS-3140MFP és bekerülési árban sincs oka szégyenkezni, mindenképpen ajánlott olyan helyekre, ahol jelentős mennyiségű monokróm dokumentummal dolgoznak.

 

Névjegy


Termék: Kyocera FS-3140MFP
Forgalmazó: Global Union
Ár: 383 625 Ft

 

 

Adatok


- A4-es monokróm nyomtatás, másolás, színes lapolvasás és faxolás
- Maximálisan 40 oldal percenként, 1200 dpi felbontású lézernyomtató mű
- Duplex nyomtatás és dokumentumadagoló alapkiépítésben
- Legfeljebb 3 kiegészítő lapadagoló, 2.100 lap maximális kapacitás
- PCL 6 (5e/XL), KPDL3 (Postscript 3 kompatibilis), Lineprinter IBM Proprinter X24, EPSON LQ 850, DIABLO 630, PDF Direct print, XPS Direct print emulációk
- LDAP támogatás, IP sec és SSL titkosítás
- 15 000 oldal kapacitású kereskedelmi tonerkazetta (gyárilag 7500 oldalas mellékelve)
- 1,77 Ft lapköltség (300 000 oldal élettartamig értendő)

 

 

 

 

 

Értékelés


Kyocera FS-3140MFP
Előny: Gyors, igen olcsón nyomtat, környezet tudatos megoldás
Hátrány: Csak egyszerű, raszteres tonertakarékos üzemmód
Teljesítmény: 4
Szolgáltatás: 4
Ár/Érték: 5

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.