Hirdetés

LAN hálózat a konnektorban



|

A Linksys powerline feledteti a bonyolult kábelezést.

Hirdetés

Könnyen megúszhatjuk a lakás bekábelezését, ha a konnektoron keresztül bonyolítjuk a hálózati adatforgalmat, ám így sebességben ritkán kapjuk azt, amit a gyártók ígérnek. Legalábbis a korábban tesztelt termékekkel kapcsolatban ez volt a tapasztalatunk, így kíváncsian kezdtünk hozzá a Linksys új Powerline eszközének teszteléséhez – hátha megtörik az átok.

 

plk300_1.png


Az ízléses fekete dobozok telepítése nem kíván szakértelmet, csupán ara kell figyelni, hogy az UTP-kábellel a PLE300-as eszközt a routerhez, a PLS300-ast pedig a végponthoz kell csatlakoztatni.Miután a villamoshálózatra (konnektorba) is bedugtuk az egységeket, a titkosított kapcsolat automatikusan felépül és már nincs is más dolgunk, mint élvezni a hálózat adta lehetőségeket.
A PLS300 négyportos elosztóként is funkcionál, azaz négy darab Ethernet-csatlakozási lehetőséget kínál – a szett darabjai külön-külön is megvásárolhatók, tehát a rendszer szabadon bővíthető. A Powerline-nak nem okoz gondot a jel kismegszakítókon való átjuttatása, tehát egy lakáson belül bármely konnektor használható az összeköttetésre, azonban a nagymegszakítók már szándékosan az útját állják – tehát nem tud majd egy panelház összes lakása rajtunk keresztül internetezni.


Az átviteli sebességet illetően vegyesek a tapasztalataink. Legjobb esetben 65 megabitet értünk el, ám ekkor egy villamos áramkörön belül létesítettünk kapcsolatot, míg külön körön már csak 20 megabit volt az elérhető maximum, amit viszont stabilan tartott. Nyilván ez utóbbi nem elegendő nagy fájlok gyors másolására, de bőven elegendő internetezésre és tömörített HD-felbontású mozgókép-állományok élő továbbítására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.