Hirdetés

Laptop havidíjért



|

A konstrukcióval havi 14,95 dollárért "bérelhető" notesz.

Hirdetés

Mit sem törődve az előzőleg már csúnyán befürdött próbálkozásokkal, a Zonbu nevű cég szerdán megkezdte előfizetéses alapon működő noteszgépek forgalmazását. Szerintük a fő vonzerő abban rejlik, hogy a felhasználóknak nem kell törődniük a gépfejlesztés nyűgével.

A konstrukció a következő képpen néz ki: a vásárló fizet a Zonbu Notebook-ért 279 dollárt (kb. 48 ezer forint), majd pedig havi díjként 14,95-öt (2500 forintot). Mindezért megkapja az összes, géphez adott szoftver frissítését, online tárhelyet, amutomatikus adatmentést, technikai segítségnyújtást és folyamatos hardvergaranciát.

 

zonbu_notebook.jpg

Maga a noteszgép Via alapokon fut, központi egysége egy C7-M CPU, ami 1,5 gigaherzen üzemel. Az egyéb paraméterei meglehetősen szokványosak: 15,4 hüvelykes kijelzővel, 512 MB memóriával, 60 gigabájtos merevlemezzel, integrált videovezérlővel, DVD-íróval és 802.11 b/g hálózati csatolóval szerelték. Súlya 2,4 kilogramm. Az operációs rendszere Linux alapú, és 20, előre telepített egyéb szoftverrel is rendelkezik (köztük olyan, bárki számára is elérhető programokkal, mint az OpenOffice.org irodai csomag vagy a Firefox böngésző).

A havi díjjal levesszük a válunkról a fejlesztés, a biztonsági szoftverek beszerzése és adatvesztés nyűgét is, ráadásul, ha a gép elromlik, legkésőbb másnap már ki is szállítják a cserekészüléket.

 

Az elemzők viszont nem túl bizakodóak, főként arra figyelmeztetnek, hogy könnyen csődbe mehet a cég, ha a vásárlók nagy számban csak megveszik az olcsó alapgépet, majd "eltűnnek", anélkül, hogy akár egy havidíjat is fizettek volna. Rizikós a gyors cseregép nagyvonalú ajánlata is, hiszen ez is pillanatok alatt nagy kiadásokba hajszolhatja a Zonbut.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.