Hirdetés

LCD-kijelző és elektronikus tinta egyben



|

A Pixel Qi 3qi megjelenítője egyszerre használja az elektronikus tintát és a hagyományos LCD-technológiát.

Hirdetés

 

pixelqi_3qi_1.jpg
 

Már van fogalmunk arról, hogy vajon milyen kijelző kerülhet az új OLPC-be. A Pixel Qi élőben is bemutatta a 3qi névre keresztelt megjelenítőjét, amely ötvözi a hagyományos LCD-kijelzőket az elektronikus tintával.

 

A ma kezdődő, 2009-es Computex-en a gyártó élőben is bemutatja új megjelenítőit, amelyek egy noteszgép esetében egyetlen feltöltéssel 40 órás üzemidőt ígérnek. Az ilyen monitorok gyakorlatilag három féle módban is képesek működni.

 

Fedett helyen normál LCD-ként funkcionálnak, a szabadban pedig teljesen lekapcsolható a háttérvilágításuk - így akár a napfényben is olvashatóak. Rendelkeznek továbbá egy energiahatékony, úgynevezett "e-papír" móddal, amelyet bekapcsolva működésbe lép az elektronikus tinta.

 

Az, hogy két ilyen eltérő technológia miként fér bele egy átlagos méretű, 10,1 hüvelykes noteszgépbe, nagyon érdekes kérdés. Az év végén megjelenő kijelzőkről várhatóan a részletek is kiderülnek a június 2-án megnyitott Computex kiállításon.  

 

pixelqi_3qi_2.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.