Hirdetés

Leáll a GeForce GTX 980 és a GTX 970 gyártása



|

A jelentések szerint több Maxwell-alapú GPU gyártása is leáll.

Hirdetés

Az NVIDIA egy ideje már készül rá, hogy felrázza a videokártyák piacát, méghozzá a következőgenerációs Pascal architektúrára építő grafikus vezérlőivel. 

Hirdetés

Az újdonságok a teljesítményigényes felhasználók mellett azokat is kiszolgálják majd, akik különösen nagy erőt szeretnének kihozni a gépükből. 

Mindezzel párhuzamosan az NVIDIA állítólag úgy döntött, hogy egyes Maxwell-alapú GPU-k gyártását leállítja. A jelenlegi generációból a GM204-alapú GeForce GTX 980, a GeForce GTX 970 és a GM200-alapú GeForce GTX 980 Ti is érintett. 

A piacnak így a megmaradt készleteket kell elfogyasztania a három videokártyából. Eközben az NVIDIA partnerei felkészülnek rá, hogy a következőgenerációs modellekből megfelelő készletekkel várják a startot. 

A GP104-es lapkára építő újdonságok júniusban várhatóak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.