Hirdetés

Leállítja grafikus kártyáinak forgalmazását a BFG



|

Nyolc év után kilép a VGA-piacról a kizárólag NVIDIA GeForce videokártyákat gyártó és forgalmazó BFG Tech.

Hirdetés

Hazánkban egy ideje már nem nagyon lehet BFG grafikus kártyákat kapni, a márka szép lassan kikopott a magyar piacról. Valahol a GTX 200-as kártyák megjelenésénél torpant meg a lendület, illetve egy ideig a hivatalos magyar forgalmazás sem volt tisztázott. Sajnos nemcsak itthon vált bajossá a helyzet, a teljes vállalatot érintette a visszaesés, ami mára odáig fajult, hogy hivatalosan is bejelentették, a grafikus kártyákat forgalmazó részleg megszűnik.

 

Az ok egyszerű, hosszú hónapok óta nem volt nyereséges ez az üzletág, így tehát nincs értelme továbbvinni ezt a szegmenst. Mivel a BFG mindig is az NVIDIA egyik exkluzív partnere volt, ezért nem sok esélyük volt AMD kártyák forgalmazására, még úgy sem, mint ahogy jelenleg az XFX teszi. Épp ezért más vizekre evez a gyártó, és a már korábban bevezetett és bejáratott márkáival próbál hangsúlyosabb jelenlétet teremteni az IT-iparágban. A különféle teljesítményű és felszereltségű tápegységek továbbra is elérhetők lesznek, illetve várhatóan egyre több új modellel kívánják gazdagítani a kínálatot. Ezen kívül a Phobos gamer konfigurációk és Deimos noteszgépek forgalmazása is folytatódik, melyek már most is egészen magas minőséget és teljesítményt nyújtanak a tehetősebb felhasználóknak.

 

 

A BFG videokártyák tulajdonosainak természetesen nem kell eldobniuk kedvencüket, a terméktámogatás a korábbi feltételek szerint él, garanciális probléma esetén nyugodtan tessék a gyártóhoz fordulni. Új grafikus kártyákra tehát már nem lehet számítani, a BFG azonban szépen, emelt fővel vonul ki, hála a Fermi-alapú DX11-es GTX 400 szériának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.