Hirdetés

Leállt a Telenor hálózata!



|

Budapest legtöbb kerületében a Telenor előfizetők nem tudnak telefonálni, mobilnetezni és a cég weboldalai sem elérhetők.

Hirdetés

Komoly műszaki probléma történhetett a Telenor hálózatával, ugyanis 11:30 óta akadozott, egy ideje pedig bizonyos, de igen nagy területeken teljesen leállt a szolgáltatás. A 20-as számmal rendelkezők nagy része nem elérhető, sok helyen térerő sincs, ahol van, azokat a számokat sem lehet elérni, a hívott fél oldalán foglalt jelzés szól. A 13. kerületben 20-as számról hálózaton belül nem lehet hívást indítani, a többi szolgáltató előfizetői, illetve a postafiók viszont elérhető.

 

Egy ideig elérhetetlenek a Telenor weboldalai is: a telenor.hu és a djuice.hu egyáltalán nem válaszolt, egyedül a http://www.redbullmobile.hu/ oldalt nem érintette a leállás. Ezzel együtt a mobilnetes szolgáltatás is leállt sok helyen. A szolgáltató egyelőre elérhetetlen minden felületen és csatornán, kizárólag a hivatalos Twitter csatornájukon jelent meg ez az üzenet nem sokkal ezelőtt: „Budapest és Pest megye bizonyos részein leállt a szolgáltatásunk, amint bővebb információnk lesz, azonnal megosztjuk veletek."

 

Akinek gondja van a Telenor szolgáltatásával, az kommentben jelezze, hogy hol és milyen jellegű!

 

Update: a cikkben említett weboldalak időközben elérhetővé váltak, vagyis a cég a netkapcsolatát helyre tudta állítani.

 

Update 2: A Telenor a közösségi csatornákon újabb üzenetet tett közzé, melyben elnézést kérnek a hibáért, illetve közlik, hogy a hibát elhárították, íme:

 

"A mai napon a Telenor mobil hangszolgáltatása Budapesten és környékén, illetve a mobil internet szolgáltatása országosan mintegy egy órán keresztül nem volt elérhető. A leállást technikai hiba okozta, amelynek okát a munkatársak megállapították, és a hálózat működését helyreállították. A hálózat ismét teljes funkcionalitással üzemel, így a Telenor szolgáltatásai az ország minden részén elérhetőek. Elnézést kérünk az érintettektől az esetlegesen okozott kellemetlenségekért."

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.