Hirdetés

Lecserélné a SATA csatolófelületet a Western Digital



|

Végleg eltemetnék a SATA csatlakozót, aminek a helyébe a PCI Express lép.

Hirdetés

A Western Digital az idei Computex kiállításon mutatott egy darabot abból, hogy mire számíthatunk a jövőben az adattárolók piacán. A WD a legújabb merevlemezénél végleg a kukába vágta a koros SATA csatolófelületet, és ehelyett a jóval gyorsabb PCI Express-kompatibilis felülettel látta el az új HDD-t. 

Hirdetés

A WD felhívta rá a figyelmet, hogy a technológiai újítások nélkül nem lennének képesek kiszolgálni a fogyasztók igényeit, ráadásul a régi megoldások visszatartanák az újításokat. A SATA elvégre legjobb esetben is 6 gigabitet képes átvinni másodpercenként, míg a PCI Express már alapesetben is 8 gigabitet. 

Érdekesség, hogy az első SSD-k még SATA felülettel érkeztek, majd a mobilkészülékekben, az Apple és a többi gyártó laptopjaiban sorra a PCI Express csatlakozóra váltottak a gyorsabb adatátvitel érdekében. A Western Digital most a hagyományos merevlemezeknél is ezt a lépést akarja megtenni. Az átállás igazából nem is kérdéses, elég csak az új SATA Express szabványra gondolni, amely átmeneti segítséget nyújt a két felület közötti váltásban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.