Hirdetés

Leejthető HD kamera



|

A Canon ma bejelentette az új mini merevlemezes HG10-et.

Hirdetés

A HG10 az első olyan Canon modell, amely mozgókép-rögzítés során kihasználja a merevlemezek kapacitását, akár 15 órányi HD videofelvétel rögzítésére is alkalmas - vagyis 28 DV szalagot helyettesít. Egy sajátos hő-leadási rendszer kifejlesztése tette lehetővé a kis méretű, mégis merevlemezt alkalmazó kamera elkészítését.

 

 

canon_hg10.jpg

 

 

A felvételek biztonsága érdekében a merevlemezes meghajtó kétszintű ütésvédelemmel rendelkezik, amely megelőzi az erősebb rezgések és hirtelen ütések okozta károsodásokat. A védelem első szintje egy intelligens ejtésérzékelő, amely automatikusan visszahúzza a merevlemezes egység író-olvasófejét, ha a kamera akár 40 centimétert is zuhan. Ez a megoldás segít megakadályozni azokat a mechanikus sérüléseket, amelyeket az író-olvasófej és a mágnes-korong ütközése okozna. Ezenkívül egy lengéscsillapító-mechanizmus is segít a durva érintkezés megakadályozásában. Ha a kamerát 40 cm-nél kisebb magasságból ejtik le, akkor a merevlemeznek és a felvételeknek nem esik baja.

 

A kamera néhány olyan funkcióval is rendelkezik, amelyeket a Canon professzionális kameráiból már ismerhetünk - ezek között van az Instant AF funkció és a Super Range optikai képstabilizátor (OIS). A Canon HD kamera képfeldolgozó rendszerének összetevői a Canon HD video-objektív, a HD CMOS képérzékelő és a továbbfejlesztett DIGIC DV II processzor. A HD CMOS képérzékelő a HD 1080i (váltott soros) szabványnak megfelelő 1920x1080 felbontású felvételek készítésére alkalmas. A világ legnépszerűbb digitális tükörreflexes fényképezőgép-rendszere, az EOS technológiájából továbbfejlesztett HD CMOS képérzékelő modern zajcsökkentési funkciókkal és RGB primer színszűrővel rendelkezik.

 

A kamera alkalmas a 25 képkocka/mp-es sebességű, progresszív felvételkészítésre is. A Canon egyedi 25p Cinema módja egyesíti a 25p felvételi mód és a speciális CINE beállítások előnyeit, filmes felvétel hatást biztosítva.

 

A HG-10 egyben digitális fényképezőgép is. 3,1 megapixeles fotókat készíthetünk vele, vakuval és beépített hisztogrammal segíti a készülék a fotózást. A fényképeket HD videó rögzítése közben is el lehet tárolni - a felhasználónak nem kell külön átváltania a videó és fényképezés üzemmódok között.

 


A HG10 jellemzői:

 

HD 1080i szabványú, AVCHD formátumban merevlemezre rögzítő videokameráa, akár 15 órányi mozgókép rögzítéséhez elegendő tárolókapacitással

  • Canon Full HD CMOS képérzékelő
  • Canon HD video-objektív 10-szeres optikai zoommal és Super Range képstabilizátorral (OIS)
  • HD-optimalizált DIGIC DV II processzor
  • Szupergyors Instant AF autofókusz
  • Gyorsindítás
  • 2,7 inches LCD kijelző
  • HDMI csatlakozó
  • Új navigációs vezérlőtárcsa
  • Mikrofon és a fejhallgató csatlakozók
  • Mintegy 1 órás akkumulátor idő
  • A mellékelt Corel PC szoftverrel DVD-k állíthatók össze és írhatók lemezre

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.