Hirdetés

Lehangoló a GeForce GTX 1630 teljesítménye



|

Az Nvidia új videokártyájánál jelentősen jobban teljesít a versenytárs AMD hat éves modellje is.

Hirdetés

Az Nvidia piacra dobta a legújabb videokártyáját, amellyel elsősorban a legolcsóbb GPU-k szegmensében kínálna alternatívát a vállalat. A GeForce GTX 1630 a 2016-ban debütált GTX 10-es sorozat legújabb darabja, amely bejelentése néhány hónappal ezelőtt igencsak nagy megdöbbenést keltett. A chiphiány, a koronavírus világjárványnak és a kriptovalutákat övező őrületnek köszönhetően azonban nagyon elszálltak a videokártyák árai, így jót tesz a piacnak, ha újabb olcsó opciók is elérhetővé válnak.

Az első beszámolók alapján azonban a GeForce GTX 1630 teljesítménye nem ad okot örömre, a vásárlók jobban járnának akár hat éves AMD kártya használatával is az új Nvidia modell helyett.

Hirdetés

A Guru3D mérései alapján szinte majdnem minden mutatóban alulmaradt a GTX 1630 többek között a GTX 1650 Superhez és a hat évvel ezelőtt megjelent AMD RX 470-hez képest is. A TechPowerUp a GTX 1060-nal - a Steam felhasználók legkedveltebb modelljével - is összevetette a kártyát. A GTX 1060 110%-kal gyorsabb teljesítményre volt képes, mint a GTX 1630.

Az Nvidia Turing architektúrájával készült kártya teljesítménye mellett az ára is problémás lehet, ugyanis az eredetileg tervezett 150 dolláros cédula helyett az EVGA modellje már 200 dollárba kerül. Viszonyításképp az említett RX 470-hez akár már 60 dollárért is hozzá lehet jutni.

Akit nagyon szorít büdzsé, és jelentősen gyengébb, több generációval régebbi videokártyát szeretne váltani, azoknak megoldást kínálhat az Nvidia GTX 1630, de nem biztos, hogy megéri rá beruházni a gyenge teljesítménymutatók tükrében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.