Hirdetés

Lejtmenetben az NVIDIA piaci részesedése



|

Bár az NVIDIA a GPU-piacra fókuszál, a szerepe elenyésző.

Hirdetés

Bár az NVIDIA a GPU-piacra fókuszálja erőforrásait, ennek ellenére egyáltalán nincs irányító szerepben, sőt, gyakorlatilag lassan elenyészővé válik. A piaci részesedése az elmúlt 18 hónap alatt 2 százalékot esett, és már csak 15 százalék.

 

Ennek az oka, hogy az új CPU-k integrált grafikus vezérléssel érkeznek - ezek a processzorok gyakorlatilag a teljes belépő- és középkategóriát kiszolgálják és meghódítják. Mivel az ilyen CPU-k tekintetében az Intel az elsőszámú gyártó, a piac maradékáért az NVIDIA és az AMD harcol.

 

 

Ha azonban a diszkrét grafikus vezérlők piacát nézzük, az NVIDIA helyzete ott sem túl rózsás. Ebben a szegmensben a santa clarai cég 45 százaléka 41 százalékra apadt. A helyzetet tovább rontja, hogy a rivális AMD termékeit gyakran előnyben részesítik, illetve, hogy a belépőkategóriában a hibrid processzorok körül gyakorlatilag megszűnt a verseny.

 

A csökkenő részesedések ellenére az NVIDIA nem csügged, és folytatja a videokártyák fejlesztését asztali gépekhez és notebookokhoz is. Eközben az ARM Tegra platformra is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.