Hirdetés

Lencsevégre kapták az ASUS Rampage II Gene-t



|

Az ASUS R.O.G széria egy játékosok számára kihegyezett micro-ATX méretű X58-as alaplappal bővül, amit az xfastestnél dolgozó kollégáknak sikerült lencsevégre kapniuk.

Hirdetés

Az ASUS csúcskategóriás Republic Of Gamers alaplapsorozatába eddig nem igazán fért bele micro-ATX méretű alaplap, ám a Rampage II Gene felbukkanásávalez a szokás változni látszik. Az új alaplap a nevéhez méltóan a teljes méretű Intel X58 és ICH10R lapkakészletre épülő Rampage II Extreme génjeit hordozza magában, de kisebb nyomtatott áramkörön.

 

 

asus_rampage_ii_gene_07_k.jpg

 



Klasszikusokat idézve, miszerint "nem a méret a lényeg" a Gene esetében maximálisan helytálló, hiszen nagytestvérével megegyező teljesítményt és hasonló szolgáltatásokat nyújt, habár egy-két funkció (feszültségmérési pontok az alaplapon - ProbeIT - és az órajelállításra szolgáló pöcök -TweakIT) szándékosan lemaradt a kistestvérről. Ennek oka, hogy az alaplapot játékra is alkalmas HTPC-be, illetve könnyen hordozható "LAN party-képes" gépbe szánja a gyártó, ahol ezen funckiókra nincs szükség.

 

asus_rampage_ii_gene_08_k.jpg
 

 


Van viszont hat DDR3-2000 memóriafoglalat, két PCI-Express x16 foglalat NVIDIA SLI és ATI CorssFireX támogatással, egy eSATA és hét SATA 3.0 Gbps port, gigabites Ethernet kapu és 7.1 csatornás X-Fi SupremeFX hangvezérlő, alaplapi bekapcsoló- és reset gomb, továbbá hibakereső LCD kijelző, azaz az alaplap minden igényt kielégít.

 

asus_rampage_ii_gene_06_k.jpg
 

 


Az ASUS Rampage II Gene megjelenése a jövő hónapban várható, végfelhasználói ára egyelőre nem ismert, de várhatóan bőven 50 ezer forint feletti árazás várható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.