Hirdetés

Lendkereket az egérbe!



|

A Logitech újra feltalálta a (lend)kereket, így még gyorsabban navigálhatunk

Hirdetés

A PC-s navigáció mára már nélkülözhetetlenné vált tartozéka, az egér ezentúl abban is segítségünkre lesz, hogy gyorsan és intuitív módon tudjunk eligazodni több különböző weboldal, nagy táblázatok, digitális fényképek, zenelisták vagy bármilyen más komplikált digitális tartalom között. A Logitech MX Revolution vezeték nélküli lézer-optikai egér és a Logitech VX Revolution laptop gépekhez készült, vezeték nélküli, lézer-optikai egér olyan változásokat jelentenek ebben a navigációs munkafolyamatban, amit ha az ember egyszer kipróbál, többé már nem is akar másképp csinálni.

Mindkét egéren megtalálható a MicroGear Precision Scroll Wheel elnevezésű fém gördítőkerék, ami lendületbe hozva akár 7 másodpercig is képes önállóan pörögni, így egyetlen ujjmozdulattal akár több száz oldalnyit lapozni. A dokumentumok görgetése még soha nem volt ennyire hatékony! A One-Touch Search szolgáltatás segítségével egy dokumentumban vagy weboldalon kijelölt szóra vagy kifejezésre egyetlen gombnyomással internetes keresést indíthatunk, és máris láthatjuk a témával kapcsolatos találatokat. Az ergonomikus kialakítású új egerek annyira kénuelmesek, hogy szinte kéz észrevehetetlen meghosszabbításának érezzük őket.

Egy nemrégiben készült Logitech felmérés kimutatta, hogy az emberek átlagosan hat különböző alkalmazást tartanak nyitva egyszerre a számítógépükön, és 50 másodpercenként váltanak az egyes alkalmazások között vagy nyitnak meg új ablakokat. A rendelkezésükre álló adatmennyiség bejárásához az emberek egy nyolc órás munkanap során közel 8 méternyit tekergetik az egér gördítőkerekét.

A kerék újra feltalálása

A MicroGear Precision Scroll Wheel gördítőkerék két különböző módon tud segíteni a mindennapi navigációs feladatokban. Az úttörő műszaki megoldást jelentő, szabadon pörgő lendkerékkel pillanatok alatt végiglapozhatunk hosszú dokumentumokat. Ujjunk egyetlen mozdulatával hét másodperc alatt akár 10 000 sornyit is ugorhatunk egy Microsoft Excel táblázatban, amihez egy hagyományos gördítőkerékkel 500 fordulatra és közel 7 percre lenne szükségünk. Az új kerékkel ugyanakkor hagyományos „kattogós” módban, soronként is mozoghatunk, így minden egységnyi elmozdulást pontosan érzékelve ujjunk hegye alatt. Ez a módszer kiválóan alkalmas menük, listák és diavetítések irányítására.

„A szabadon forgó lendkerékkel a Logitech a számítógép felhasználók egy régi problémáját oldotta meg, így nem kell többé a mutatóujjunkat fárasztó munkával mozgatni a gördítőkerék felett, ha végig akarunk lapozni egy hosszú dokumentumot” – mondta Ashish Arora, a Logitech mutatóeszközök részlegének marketing igazgatója. „Minden alkalmazás más és más navigációs technikát igényel. Az új egerek ötletes megoldása révén egyszerűen válthatunk a lendkerekes és a soronkénti precíziós görgetés között. Aki az új lendkereket kipróbálta, már nem is akar többé mást használni.”

Keresés egyetlen kattintással

A számítógép-navigációs forradalom másik mérföldköve a One-Touch Search gyorskereső gomb egyetlen kattintásával elérhető szolgáltatás, amit a felhasználó kedvenc keresőjéhez lehet társítani, legyen az akár a Yahoo! Live Words vagy a Google. Ha egy dokumentumban vagy weboldalon kijelölünk egy szót vagy akár hosszabb kifejezést, a gördítőkerék alatt elhelyezett One‑Touch Search gomb megnyomásával azonnal megindul a kijelölt tartalom keresése az interneten vagy a saját számítógépünkön.

Első a kényelem

Ahogy az emberek egyre több időt töltenek számítógépeikkel, az ergonómia úgy válik a perifériák formatervezésének egyre fontosabb kérdéséve. A Logitech új egereinek külalakja természetes pihenőt biztosít az ujjaknak, a gumírozott felületek pedig segítenek laza fogással is biztosan mozgatni az egeret. Mindkét egér teflon bevonatú talpakat kapott, így minimális erőbefektetéssel is könnyedén lehet csúsztatni őket. A MicroGear gördítőkerék kerületén végigvezetett vékony gumicsík biztosítja az ujjbegy és a kerék közti megfelelő súrlódást.

A Logitech MX Revolution egér

A világ legfejlettebb egere, a Logitech MX Revolution egér (első kép) intelligens megoldást használ a MicroGear gördítőkerék üzemmódjának kiválasztására: a szervomotorral hajtott lendkerék a Logitech SmartShift technológiáját használva automatikusan vált a szabadon pörgő és a soronkénti „kattogós” módok között az alapján, hogy az éppen használt alkalmazásnak melyik a leginkább megfelelő. Néhány programban – mint például a Microsoft Excel – a Logitech technológiája még azt is érzékeli, hogy milyen sebességgel forgatjuk a kereket. Ha gyorsan lendítjük, akkor a kerék szabadon pörgő módba kapcsol, ha pedig óvatosan mozdítjuk, akkor soronkénti görgetést kapunk. A felhasználó a kereket kattanásig benyomva manuálisan is választhat a két üzemmód közül. A gördítőkerék és az egér mind a hét nyomógombja ízlésünknek megfelelően testre szabható a tartozék Logitech SetPoint szoftverrel (Windows) vagy a külön letölthető Logitech Control Center szoftverrel (Mac).

Az MX Revolution egéren a hüvelykujj közelében egy másik gördítőkerék is van, amivel a nyitott alkalmazások között válthatunk vagy dokumentumokra illetve képekre közelíthetünk rá.
A Logitech MX Revolution egér javasolt fogyasztói ára Európában 99,99 €, magyarországi javasolt végfelhasználói ára 29.900 forint lesz. Augusztus 25-től kezdve lesz kapható az Egyesült Államokban és Európában egyaránt.

A Logitech VX Revolution egér

A Logitech VX Revolution egér (második kép) azoknak a laptop felhasználóknak készült, akik a lehető legjobb egeret akarják. Tökéletes egyensúlyban áll a hordozhatóság és a kényelem között. Hordozható, mivel mérete kisebb az MX Revolution egérnél, és van rajta egy rekesz, ahol a 2,4 GHz-es miniatűr vevőegységet tárolhatjuk szállítás közben. Használata az ergonomikus kialakításnak, a gumírozott fogódzóknak és az enyhén homorú gomboknak köszönhetően nagyon kényelmes.

Az egér talapzatán elhelyezett gombbal a MicroGear gördítőkerék átkapcsolható szabadon pörgő és soronkénti módba. Az egéren helyet kapott egy nagyító csuszka is, amivel könnyedén nagyíthatunk vagy kicsinyíthetünk fényképeinken és dokumentumainkban. A Logitech VX Revolution egér javasolt fogyasztói ára Európában 79,99 €, magyarországi javasolt végfelhasználói ára 24.900 forint lesz. Augusztus 25-től kezdve lesz kapható világszerte.

Bata László





Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.