Hirdetés

Lenovo System x M5: megbízhatóságból ötös



|

Nagyobb biztonságot, hatékonyságot és megbízhatóságot ad az üzletileg kritikus alkalmazásokhoz a Lenovo x86-os szerverek új, M5-ös családja.

Hirdetés

Teljesítményre egyre éhesebb alkalmazásokat támogatnak a szervezetek napjainkban, amikor mind nagyobb adatmennyiségből kell minél rövidebb idő alatt értékes információt kinyerniük, hogy lehetőleg azonnal reagálhassanak az üzleti környezet gyors változásaira. Mindezt korlátozott pénzügyi keretből kénytelenek megoldani, méghozzá úgy, hogy a mind kifinomultabbá váló internetes fenyegetésektől is megvédjék rendszereiket. A kihívás megoldásához hathatós segítséget ad a Lenovo x86-os szervereinek új, M5-ös családja. Azt követően, hogy idén januárra sikerrel lezárta az IBM System x üzletágának felvásárlását, a Lenovo olyan iparági szabványokra épülő kiszolgálókat kínál, amelyek a biztonság, a hatékonyság és a megbízhatóság tekintetében egyaránt beépített funkciókkal támogatják a vállalati alkalmazások széles spektrumát.
 

Hirdetés


Beépített védelem

Többek között rugalmasan konfigurálható torony, rack és blade szerverek alkotják a Lenovo x86-os kiszolgálók új családját. A System x3500 M5 kétprocesszoros, nagy teljesítményű, mindent egyben tartalmazó, 5 U méretű kiszolgáló üzletileg kritikus alkalmazások futtatásához, amely torony formátumú házban, önállóan is elhelyezhető, vagy rackszekrénybe építhető. Ugyancsak kétprocesszoros a big data, analitikai és felhőalapú alkalmazásokra optimalizált, 2 U magas System x3650 M5 rackszerver. A Flex System x240 M5 pedig virtualizált környezetek és nagyvállalati alkalmazások futtatásához ad optimális teljesítményt.
 


Mindezek a szerverek az iparági szabványokra épülő, legfejlettebb technológiákat, például az Intel Xeon E5-2600 v3-as processzorok és az energiahatékony TruDDR4 memóriamodulok képességeit hasznosítják, ez utóbbiakból akár 1,5 terabyte is beépíthető a kiszolgálókba.


A Trusted Platform Assurance révén a Lenovo új M5-ös szerverei a System x szerverek beépített biztonsági funkcióit tartalmazzák. Keretrendszerük például szigorúan biztonságos fejlesztési módszerrel készült, digitális aláírással ellátott és tanúsított, és frissítései is ugyanilyen alapos ellenőrzést követően települnek, ami kizárja a kétes eredetű szoftverelemek futtatását. Az új Secure Firmware Rollback funkció a keretrendszer korábbi verzióinak frissítését is megakadályozza. Hardveresen támogatják az M5-ös szerverek a Trusted Platform Module (TPM) legfrissebb, 2.0-s verzióját, amely még több titkosító algoritmus használatát teszi lehetővé, és kiterjedtebb védelmet ad a Windows-alapú rendszerekhez.


Biztos hatékonyság

A Lenovo M5-ös szerverei mindazt a szakértelmet is megtestesítik, amelyet az IBM az adatközpontok hatékony működtetése terén épített ki az elmúlt, több mint 50 évben. Az energiahasznosítás és a hűtés innovatív megoldásainak – például a nagyobb hőtűrésnek, a zónákra osztható, ventilátoros hűtésnek és a készenléti állapotba kapcsolható áramellátásnak – köszönhetően a vállalatok jelentős energiamegtakarítást érhetnek el az új kiszolgálókkal.
 


Eközben az M5-ös szerverek jóval nagyobb feldolgozási teljesítményre képesek, mint a korábbi System x nemzedék tagjai. Tipikus Java alkalmazások esetében a 131 százalékot is eléri a teljesítménynövekedés, virtualizált környezetek futtatásában 61, adatbázisokéban 58 százalékkal teljesítenek jobban az új kiszolgálók az IBM tavalyi, házon belüli tesztjei alapján.


Évek óta a System x kiszolgálók bizonyulnak a legmegbízhatóbb x86-os szervereknek az ITIC felméréseiben, amelyekkel a felhasználók a legelégedettebbek. Nem véletlenül, mert a kiszolgálók beépített diagnosztikai eszközökkel támogatják a megbízható, mégis költséghatékony üzemeltetést. Az M5-ös szerverek új generációs Light Path diagnosztikai panelje például intuitív módon kezelhető, menüalapú felületen minden eddiginél részletesebb rálátást ad a kiszolgálók állapotára. A leállási idő minimalizálását szolgálják a szerverek beépített, redundáns és működés közben is cserélhető komponensei, valamint az a világszínvonalú támogatás, amelyet a felhasználók a System x szerverekhez ezután is megkapnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.